Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:33 10 07 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Nicolae Ciucă, prezent la Reuniunea informală a miniştrilor apărării din statele membre ale UE

ro

04 Mar, 2020 22:52 1512 Marime text
Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, participă, în zilele de 4 și 5 martie, la Reuniunea informală a miniștrilor apărării din statele membre ale UE care se va desfășura la Zagreb, în Croaţia.

Pe parcursul dezbaterilor vor fi analizate prioritățile şi angajamentele operaționale aflate în derulare, sub egida Politicii de Securitate şi Apărare Comună, pentru promovarea unui climat internațional de securitate sigur şi stabil.

La finalul reuniunii, miniștrii apărării vor avea o sesiune de lucru dedicată dezvoltării ,,Instrumentului de orientare strategică pentru securitate şi apărare” (Strategic Compass), precum şi prezentării rezultatelor preconizate a fi obținute în cadrul procesului de revizuire strategică a Cooperării Structurate Permanente (PESCO).

Reuniunea va reprezenta o bună oportunitate pentru continuarea şi dezvoltarea discuțiilor strategice privind prioritățile din domeniul apărării la nivelul Uniunii Europene, în condițiile preluării mandatelor de către noua echipă de lideri de la conducerea instituțiilor UE.


Sursa foto: Facebook/ Nicolae Ionel Ciucă 

Ti-a placut articolul?

Comentarii