Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:50 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Mediului Se vor scoate din circulație 250.000 de vehicule mai vechi de 15 ani

ro

10 Dec, 2021 14:48 1539 Marime text
  • Guvernul și-a asumat prin PNRR ca, până în anul 2026, să scoată din circulaţie 250.000 de vehicule mai vechi de 15 ani.
 
Iată anunțul ministrului mediului, Tanczos Barna!
 
 

VinereaVerde este o oportunitate grozavă de a vorbi despre planurile noastre verzi, despre ecologie și despre provocările care urmează: Guvernul și-a asumat prin PNRR ca, până în anul 2026, să scoatem din circulaţie 250.000 de vehicule mai vechi de 15 ani, aceasta fiind condiţia ca România să primească fonduri europene pentru construirea de autostrăzi.
 
 
 
Această țintă ambițioasă o putem atinge doar dacă Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor acordă ajutor cetățenilor pentru achiziționarea unor autovehicule mai puțin poluante: anul acesta, am dublat bugetul Programului Rabla, derulat de Administrația Fondului pentru Mediu, față de anul trecut și am triplat suma totală de finanțări în cazul mașinilor electrice, a spus Barna.

 


Cei care vor să își schimbe mașinile vechi vor primi ajutor
 
 

Vom acorda sprijin semnificativ celor care au intenția să-și schimbe mașinile mai vechi de 15 ani, dar situația lor financiară nu le permite această achiziție.
 
 
Nu putem privi fără să luăm măsuri la faptul că mașinile vechi, cu motor mare, rămân un simbol al statutului, în loc ca oamenii înstăriți să-și schimbe mașinile poluante cu autovehicule prietenoase cu mediul, a mai transmis ministrul.

 
 
Sursă foto: Facebook/ Ministerul Mediului - România 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii