Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:53 27 02 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Marcel Vela anunţă despăgubiri pentru proprietarii caselor şi terenurilor distruse de inundaţii

ro

19 Jun, 2020 21:59 696 Marime text
  • Marcel Vela a declarat, vineri, că proprietarii locuinţelor şi terenurilor care au fost inundate în judeţele Timiş şi Caraş-Severin vor fi despăgubiţi.

Ministrul de Interne a precizat că în urma inundaţiilor din Lugoj au fost mobilzate în zonele calamitate efective din judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman, scrie România TV.

"Spre bucuria noastră nu a fost nevoie de o intervenție în forță pentru că a început să scadă nivelul Timişului şi cota de atenție se îndreptă spre o zona mai sigură. Suntem vigilenți pentru încă în amonte este avertizare de cod roșu de ploi. 
Principalul nostru este scop este salvarea vieţilor. Ieri, în Caraş Severin am salvat 20 de persoane, dintre care 12 copii. Nu avem victime nici în Timiş şi nici în Caraş. Aseară eram pregătiţi în comuna Obreja şi în satul Ciuta să evacuăm aproape 500 de persoane. Am amenajat locuri de cazare , am intervenit operativ cu cei de ISU pentru a asigura cele necesare pentru a înnopta în condiţii optime", a spus Marcel Vela.

"Vor fi despăgubiţi şi proprietarii de terenuri agricole care au suferit pagube şi cei care au avut imobilele inundate şi toţi cei care au avut bunurile afectate", a afirmat ministul de Interne.

Întrebat dacă a trecut pericolul, Marcel Vela a spus că "deocamdată putem spune că s-a stabilizat".

Ti-a placut articolul?

Comentarii