Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:58 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Energiei „România va fi independentă energetic. Mergem înainte, investim strategic“

ro

09 Jul, 2022 16:40 1170 Marime text
Ministrul Energiei, Virgil Popescu. Foto: facebook/Virgil PopescuMinistrul Energiei, Virgil Popescu a transmis printr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook că România va produce, în anii următori, energie electrică pe bază de cărbune la capacitate maximă, pentru a trece peste această criză. 

„România va fi independentă energetic. Mergem înainte, investim strategic, iar ţara noastră va avea independenţă şi securitate energetică. Indiferent de cât de tare vor falsa trompetele ruseşti! Ca să fie foarte clar: în următorii ani, România va produce energie electrică pe bază de cărbune la capacitate maximă, pentru a trece peste această criză. Nu se închide nimic din ceea ce funcţionează. Dar nu vom înlocui importul de gaze ruseşti cu importul de cărbune rusesc!" - a transmis ministrul Energiei. 

 

„Trompetele rusesti au inceput sa falseze, incercand sa va sparga timpanele, ca poate asa nu se aude disperarea.
De aceea as dori ca trompetele rusesti sa raspunda la cateva intrebari legitime: cu ce carbune ar putea functiona o termocentrala pe huila, in conditiile in care intreaga productie de huila a Romaniei asigura functionarea centralei de la Paroseni (de 4 ori mai mica) doar pentru 2 - 3 zile pe saptamana?
Trompetele rusesti ar raspunde: Rusia!!! Rusia!!! Rusia!!!
Sa nu uitam ca termocentrala de la Mintia nu are autorizatie de mediu si suntem in proces la CJUE pentru faptul ca am tinut-o deschisa pana in 2021! De aceea am decis sa investim intr-o noua centrala care va produce energie electrica folosind gaz romanesc.
Acest cantec fals intens promovat in spatiul public ne arata oare ca trompetele rusesti sunt deranjate ca am inceput sa scoatem gazele din Marea Neagra si vom avea suficient gaz romanesc, inclusiv pentru producerea de energie electrica, si astfel nu vom importa de la rusi? Da, ne bazam pe resursele romanesti.
Sunt oare disperate trompetele rusesti ca Romania construieste cu partenerii strategici americani, canadieni si francezi reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda si cu americanii SMR-uri?
Daca e sa raspund: eu spun clar si raspicat ca sunt foarte deranjate! Insa indiferent de zgomotul pe care il fac nu pot pune piedici. Romania va fi independenta energetic. Mergem inainte, investim strategic, iar tara noastra va avea independenta si securitate energetica. Indiferent de cat de tare vor falsa trompetele rusesti!
P. S. Ca sa fie foarte clar: in urmatorii ani Romania va produce energie electrica pe baza de carbune la capacitate maxima, pentru a trece peste aceasta criza. Nu se inchide nimic din ceea ce functioneaza. Dar nu vom inlocui importul de gaze rusesti cu importul de carbune rusesc!“ - este mesajul transmis pe Facebook de Ministrul Energiei. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii