Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:08 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, întrevedere cu omologul belgian. Ce subiecte au fost discutate

ro

07 Jun, 2022 17:33 1208 Marime text
Ministrul Vasile Dîncu. Foto: facebook/Vasile DîncuMinistrul apărării naționale, Vasile Dîncu, s-a întâlnit marți, 7 iunie, la Cincu, cu ministrul belgian al apărării, Ludivine Dedonder.
Cei doi miniștri s-au întâlnit cu militarii români și belgieni  aflați la instruire în poligonul Cincu,  contingentul belgian făcand parte din Grupul de Luptă NATO din România.

Potrivit MApN, pe timpul discuțiilor, cei doi oficiali au abordat teme de actualitate de pe agenda bilaterală și a NATO în perspectiva următoarei reuniuni ministeriale, programată pentru 16 iunie, și a viitorului Summit NATO de la Madrid, cu accent pe evoluțiile de securitate din regiunea Mării Negre.
               
Ministrul român al apărării a reiterat faptul că evoluțiile din teatrul de război ucrainean și potențialele implicații ale acestuia asupra securității aliaților determină urgentarea procesului de operaționalizare a Grupurilor de luptă, inclusiv al celui din România.
               

„În context, oficialul român a exprimat aprecierea pentru participarea Belgiei la constituirea Grupului  de luptă aliat din România, sub comanda Franței, ca dovadă clară a unității și solidarității Alianței, dar și pentru contribuția Belgiei la implementarea măsurilor de consolidare a flancului estic al NATO.
               
Oficialul român a exprimat convingerea că Centrul de instruire întrunită de la Cincu reprezintă locația perfectă pentru găzduirea Grupului de luptă, asigurând mediul corespunzător pentru instruirea multinațională, cu avantaje relevante în planul creșterii interoperabilității.
               
În cadrul discuțiilor, ministrul român al apărării a apreciat deciziile istorice și măsurile fără precedent adoptate la nivelul UE - dovezi de solidaritate cu poporul ucrainean, de unitate europeană și euro-atlantică - și a evidențiat importanța sprijinirii Republicii Moldova și Georgiei în parcursul lor european.
               
De asemenea, ministrul Vasile Dîncu a subliniat utilitatea hub-ului umanitar de la Suceava pentru eficientizarea asistenţei umanitare acordate cetăţenilor ucraineni și a punctat măsurile întreprinse de România în sprijinul Ucrainei.
               
În final, cei doi demnitari au convenit asupra utilității și relevanței continuării dialogului bilateral, în special în actualul context de securitate, și al dislocării forțelor belgiene în România“ - au precizat reprezentanții MApN. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii