Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:07 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul apărării naționale și premierul, prezenți la Conferința de securitate de la München

ro

13 Feb, 2020 19:28 1016 Marime text

Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, va participa, în perioada 14-16 februarie, în cadrul delegaţiei României conduse de primul ministru Ludovic Orban, la cea de-a 56-a ediție a Conferinței de Securitate de la München.

Evenimentul este dedicat dezbaterii principalelor provocări actuale şi viitoare la adresa securității europene şi internaționale, cu participarea unor înalţi oficiali, şefi de stat şi de guvern, reprezentanţi ai organizaţiilor internaţionale, ai mediului de afaceri şi academic.


Conferinţa de Securitate de la München se desfăşoară anual din 1963, în luna februarie, şi este considerată un laborator diplomatic pentru zonele importante ale geopoliticii, geostrategiei, având ca principal scop identificarea de soluţii pentru provocările actuale şi viitoare la adresa securităţii globale şi euroatlantice.

În marja conferinței, ministrul Ciucă va avea întrevederi bilaterale cu omologii săi din state aliate şi partenere NATO, precum şi cu subsecretarul general ONU pentru operaţii de menţinere a păcii, Jean-Pierre Lacroix. De asemenea, demnitarul român va lua cuvântul, în calitate de vorbitor principal, în cadrul mesei rotunde organizate de Center for European Policy Analysis și New Strategy Center, dedicată regiunii Mării Negre şi va participa la o serie de activităţi pe teme legate de viitorul Uniunii Europene, evoluţia NATO, multilateralism şi noua ordine mondială.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii