Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:21 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă prezent la Sfințirea bisericii militare din incinta MApN

ro

09 Dec, 2019 15:02 1340 Marime text

Biserica militară din incinta Ministerului Apărării Naționale a fost sfințită astăzi, 9 decembrie, de Patriarhului Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în prezența ministrului apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, și a șefului Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu.

În noua biserică a avut loc atât Târnosirea, cât și Sfânta Liturghie, oficiată de un sobor de preoți militari. Conform tradiției ortodoxe românești, biserica a fost apoi vizitată de credincioși, care au avut acces inclusiv în Sfântul Altar.

Piatra de temelie a bisericii militare a fost pusă la 22 iunie 2018.

Lăcaşul de cult este construit din lemn, în stil românesc, îi are ca hram pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, ocrotitorul Armatei României, şi pe Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil.

Documentaţia tehnică a proiectului a fost realizată de Centrul de Studii şi Proiectare Construcţii Militare, din subordinea Direcţiei Domenii şi Infrastructuri a M.Ap.N.

Proiectul a fost realizat prin contribuția personalului M.Ap.N., cu sprijinul Asociaţiei militar-creştine „Jertfă şi Slujire”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii