Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:05 21 05 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul apărării naționale, la deschiderea Invictus Games Haga #22. Ce mesaj a transmis pentru echipa care va reprezenta Armata României(VIDEO)

ro

16 Apr, 2022 11:03 468 Marime text
Ministrul Vasile Dîncu. Foto: Facebook/Invictus RomâniaMinistrul apărării naționale, Vasile Dîncu, va participa, în zilele de 16 și 17 aprilie, alături de lotul Armatei României, la festivitățile de deschidere a Jocurilor Invictus organizate anul acesta la Haga, în Regatul Țărilor de Jos.

Potrivit unui comunicat al MApN, pentru militarii români, ediția din acest an, desfășurată în perioada 16 - 22 aprilie, reprezintă cea de-a treia participare, după jocurile organizate la Toronto (2017) și Sydney (2018), la competiția sportivă internațională care susține recuperarea fizică și psihică a militarilor răniți în operațiuni militare.

„Echipa care va reprezenta Armata României va fi formată din 20 de militari răniți, clasați cu gradul II și III de invaliditate sau apt limitat. Aceștia vor concura la șapte discipline sportive, dintre care șase individuale (tir cu arcul, atletism, rowing, powerlifting, ciclism și înot) și una de echipă (volei din poziţia şezând).

Jocurile Invictus susțin o perspectivă de respect și empatie față de sacrificiul și traumele militarilor răniți, a căror implicare în activități sportive interne și internaționale este o oportunitate de reintegrare socială și de redare a încrederii în forțele proprii, elemente atât de necesare în refacerea fizică și psihică.
           
Ca proiect de reprezentare naţională, „Invictus România” își propune să atragă implicarea şi sprijinul cetăţenilor, organizaţiilor guvernamentale şi non-guvernamentale sau a altor instituţii care doresc să contribuie, pe bază de voluntariat, la succesul acestei iniţiative“ - se arată în comunicatul MApN.


 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii