Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:57 26 05 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul apărării naționale, întâlnire cu ambasadorul Regatului Țărilor de Jos

ro

21 Apr, 2022 18:06 551 Marime text
Vasile Dîncu, foto: Facebook/ Vasile Dîncu

Ministrul apărării naţionale, Vasile Dîncu, l-a primit joi, 21 aprilie, la sediul MApN, pe ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos, Roelof van EeS.


Ministrul Dîncu l-a felicitat pe ambasadorul van Ees pentru organizarea evenimentului sportiv internaţional „INVICTUS GAMES”, care are loc în perioada 16 - 22 aprilie, la Haga, și la a cărui ceremonie de deschidere a luat parte oficialul român, alături de lotul Armatei României.


Întrevederea de astăzi a reprezentat un bun prilej pentru aprofundarea dialogului bilateral pe teme de interes reciproc ce au vizat, cu precădere, aspecte ale relaţiei bilaterale în domeniul apărării, fiind reliefat interesul părții române de intensificare a activităților de instruire în comun, inclusiv în cadru multinațional, precum şi cooperarea în cadrul proiectelor dezvoltate în format NATO şi UE.


Ministrul apărării naționale a salutat participarea militarilor din Regatul Țărilor de Jos la exercițiul multinațional RAPID FALCON 22, desfășurat pe teritoriul României în luna martie a acestui an, subliniind importanța creșterii interoperabilității între forțele armate ale statelor aliate.


De asemenea, în cadrul discuțiilor a fost abordată situația de securitate în contextul războiului ruso-ucrainean în desfășurare, exprimând sprijinul pentru partenerul ucrainean. Ambele părţi au exprimat interesul pentru colaborarea aprofundată în scopul asigurării unui climat de securitate şi stabilitate în Europa.

În context, ambasadorul Regatului Țărilor de Jos a prezentat oficialului român scrisoarea de participare la Grupul de Luptă aliat din România, cu 200 de militari.

 În încheiere, cei doi oficiali au subliniat importanţa continuării şi amplificării cooperării practice dintre cele două armate. 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii