Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:56 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întâlnire importantă - „România apreciază prezența militarilor noștri și contribuția la BGFP în vederea consolidării apărării teritoriului NATO“

ro

18 Aug, 2022 12:35 930 Marime text
Ședință de Guvern
  • Oficialul român a subliniat că acest efort demonstrează coeziunea aliată și a parteneriatului dintre țările noastre, cu rezultate benefice atât pentru asigurarea securității României, cât și la nivel regional.


Întâlnire importantă între oficilaii români și cei din Regatul Țărulor de Jos. Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, s-a întâlnit miercuri, 17 august, cu ministrul apărării din Regatul Țărilor de Jos, Kajsa Ollongren, aflată într-o vizită de lucru la sediul Centrului Național de Instruire Întrunită (CNIÎ) „Getica” din localitatea Cincu.

Din delegația României au făcut parte comandantul Comandamentului Corpului Multinațional de Sud-Est, generalul-maior Dragoș-Dumitru Iacob, și locțiitorul comandantului Centrului Național de Instruire Întrunită, colonelul Ginel Blaga.

Agenda discuțiilor a cuprins teme referitoare la contribuția Regatului Țărilor de Jos la eforturile de descurajare și apărare de pe flancul estic al Alianței prin dislocarea de trupe în cadrul Grupului de luptă pentru apărare colectivă, precum și situația de securitate regională, cei doi oficiali manifestându-și sprijinul ferm și solidaritatea pentru Ucraina, în contextul războiului de agresiune purtat de Federația Rusă.

Secretarul de stat a mulțumit ministrului Ollongren pentru excelenta colaborare între militarii olandezi și cei români în cadrul Grupului de Luptă, evidențiind importanța constituirii acestei structuri pentru securitatea Alianței Nord-Atlantice.

Oficialul român a subliniat că acest efort demonstrează coeziunea aliată și a parteneriatului dintre țările noastre, cu rezultate benefice atât pentru asigurarea securității României, cât și la nivel regional.
 

„Am fost primită călduros de secretarul de stat, care mi-a afirmat faptul că România apreciază prezența militarilor noștri și contribuția la BGFP în vederea consolidării apărării teritoriului NATO. Battle Group-ul a fost dislocat în vederea descurajării Federației Ruse și în situații necesare, pentru apărarea teritoriului NATO. Prezența în România oferă oportunități pentru militarii noștri. Terenul este foarte diferit de cel din Țările de Jos, lucru care constituie o provocare în antrenamentul nostru”, a concluzionat ministrul apărării naționale din Regatul Țărilor de Jos.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii