Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:18 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Dezvoltării Noul program Interreg NEXT România – Moldova, deschis investitorilor pentru fonduri

ro

09 Aug, 2023 11:43 711 Marime text
Sursă foto: ro-md.net
  • Investiții transfrontaliere de 40 milioane euro, realizate prin Interreg NEXT România - Republica Moldova.
 
Potrivit Ministerului Dezvoltării, Comitetul de Monitorizare al Programului Interreg NEXT România - Republica Moldova a aprobat, în cadrul ședinței de marți, 8 august 2023, Ghidul solicitantului pentru proiectele de investiții transfrontaliere. Apelul de proiecte, în valoare de 40 de milioane de euro, fonduri nerambursabile, va fi lansat în zilele următoare, cei interesați având la dispoziție 4 luni pentru a depune cererile de finanțare.
 
Reprezentanții celor două state participante s-au reunit în cadrul celei de-a doua ședințe a comitetului de monitorizare a Programului Interreg NEXT România - Republica Moldova, pentru a aproba criteriile de acordare a finanțării pentru proiectele cu o componentă de investiții (proiecte standard), precum și modul în care se vor derula selecția, evaluarea și contractarea proiectelor, adaugă sursa.
 
Cei interesați să acceseze fondurile disponibile prin acest program de cooperare vor putea depune proiecte care vizează reabilitarea, modernizarea și dotarea infrastructurii de educație, sănătate și turism din județele de graniță din România (respectiv Botoșani, Iași, Vaslui și Galați) și de pe întregul teritoriu al Republicii Moldova. De asemenea, vor putea primi finanțare europeană proiectele care au drept obiectiv combaterea schimbărilor climatice și protecția biodiversității din zonele acoperite de program.

Citește și:

Ministerul Dezvoltării, plăți de zeci de milioane de lei pentru proiectele PNDL

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii