Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:12 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Dezvoltării - „Am considerat necesară instituirea măsurii suplimentare pentru conducătorul autorității sau instituției, unde își desfășoară funcționarul public activitatea“

ro

26 Aug, 2022 14:52 867 Marime text
MDLPA, Sursa foto Pixabay
  • În prezent, conducătorii instituțiilor și autorităților publice din care pleacă personal prin transfer la cerere, în contextul suspendării concursurilor, nu dispun de instrumente necesare pentru a reorganiza activitatea. 

La propunerea Ministerului Dezvoltării, Guvernul a aprobat, în ședința de astăzi, o Ordonanță de Urgență care reglementează o serie de măsuri pentru continuarea procesului de implementare a proiectelor și investițiilor.

„Având în vedere decizia Guvernului de a suspenda examenele pentru ocuparea posturilor din sectorul public, pentru reducerea cheltuielilor de funcționare ale instituțiilor și autorităților publice, în perioada 1 iulie – 31 decembrie 2022, ordonanța instituie, pe aceeași perioadă, măsuri temporare suplimentare cu privire la efectuarea transferului la cerere pentru funcționarii publici.

Deficitul de specialiști influențează negativ rezultatele activității administrației publice în relația cu beneficiarii și cetățenii, în mod special în ceea ce privește implementarea proiectelor și investițiilor.

În scopul asigurării stabilității și a bunei funcționări a instituțiilor și serviciilor publice, respectiv a continuității și predictibilității în activitatea autorităților și instituțiilor publice, am considerat necesară instituirea măsurii suplimentare pentru conducătorul autorității sau instituției, unde își desfășoară funcționarul public activitatea, de a aproba transferul la cerere, a arătat ministrul dezvoltării“, spun cei de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.


În prezent, conducătorii instituțiilor și autorităților publice din care pleacă personal prin transfer la cerere, în contextul suspendării concursurilor, nu dispun de instrumente necesare pentru a reorganiza activitatea. Este afectată, astfel, în mod direct, atât buna desfășurare a activității curente a instituțiilor și autorităților publice, cât și capacitatea acestora de a previziona, forma și aloca resursele umane proprii.

Alte măsuri prevăzute în această Ordonanță se referă și la instituirea unei norme tranzitorii cu privire la transferurile care se află deja în curs de desfășurare la momentul intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență (se realizează după reglementarea în vigoare la data depunerii cererii).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii