Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:15 04 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Apărării Naționale Ceremonii dedicate Zilei Eroilor

ro

28 May, 2020 09:05 799 Marime text
  • Astăzi este Ziua Eroilor
  • Nicolae-Ionel Ciucă, ministrul apărării, participă la ceremonii dedicate

Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, va participa joi, 28 mai, începând cu ora 16.00, la ceremonia de depunere de coroane de flori de la Mormântul Ostașului Necunoscut, din Parcul Carol I, care va avea loc cu ocazia Zilei Eroilor.

Ceremonii similare vor fi organizate, în format restrâns, și la locurile de înhumare și operele comemorative de război din București și din țară, cu respectarea limitărilor impuse de măsurile pentru prevenirea și combaterea noului coronavirus.

De asemenea, în toate lăcașurile de cult din unitățile militare vor fi oficiate slujbe de pomenire a eroilor neamului care, prin sacrificiul lor, au făcut posibilă dobândirea şi păstrarea independenţei naţionale și a unităţii statale.

În România, prin Decretul-Lege nr. 1693 din 04 mai 1920, pentru omagierea eroilor patriei a fost decretată Ziua Eroilor, sărbătoare naţională celebrată în Ziua Înălţării Domnului.

Pentru cinstirea eroilor patriei, prin Legea nr. 379/2003 privind regimul mormintelor şi operelor comemorative de război, Zilei Eroilor i s-a conferit statutul de sărbătoare naţională, astfel continuând o tradiţie românească statornicită în perioada de după Primul Război Mondial.

Ti-a placut articolul?

Comentarii