Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:27 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Agriculturii va prelua de la Ministerul Educaţiei fonduri pentru dotarea liceelor agricole

ro

10 May, 2022 18:17 1162 Marime text
foto cu rol ilustrativ: unsplash/  Dan Meyers

Ministerul Agriculturii va prelua de la Ministerul Educaţiei o investiţie din fondurile Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), în valoare de 44 de milioane de euro, pentru dotarea celor 57 de licee agricole din România, a declarat, marţi, la Conferinţa Naţională dedicată Programului „Tineri Lideri pentru Agricultură", secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Sorin Moise.

Acesta a adăugat că tinerii fermieri vor avea un rol aparte în viitorul Program Naţional Strategic (PNS), iar programele dedicate lor vor avea alocări distincte.
 

„Pentru că discutăm despre formarea generaţiilor viitoare de tineri fermieri pot să vă spun că în perioada următoare Ministerul Agriculturii va prelua de la Ministerul Educaţiei o investiţie din fondurile PNRR prin care 44 de milioane de euro vor ajunge către cele 57 de licee agricole din România pentru dotarea cu echipamente şi refacerea infrastructurii, pentru ca aceste instituţii să devină nişte centre de formare competitive cu cele care există în acest moment în toată Uniunea Europeană", a precizat acesta. 


Totodată, Sorin Moise a transmis că reprezentanţii instituţiei pe care o reprezintă îşi doresc ca politicile publice pe care le elaborează să fie rezultatul dialogului continuu cu fermierii.

Clubul Fermierilor Români organizează marţi Conferinţa Naţională dedicată Programului „Tineri Lideri pentru Agricultură", primul program major european care îşi propune să adreseze în mod creativ nevoia de a creşte atractivitatea pentru agricultură a noii generaţii.

De asemenea, programul îşi doreşte să asigure continuitatea fermelor, pe fondul îmbătrânirii populaţiei şi să gestioneze riscurile asociate schimbărilor climatice, care necesită punerea la lucru a noilor tehnologii şi modele de afaceri.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii