Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:58 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Afacerilor Externe salută Ziua Internațională a Drepturilor Omului

ro

10 Dec, 2023 09:21 705 Marime text
  • Ministerul Afacerilor Externe salută celebrarea, la 10 decembrie, a Zilei Internaționale a Drepturilor Omului și marcarea a 75 de ani de la adoptarea Declarației Universale a Drepturilor Omului.
 
Ministerul Afacerilor Externe salută celebrarea, la 10 decembrie, a Zilei Internaționale a Drepturilor Omului și marcarea a 75 de ani de la adoptarea Declarației Universale a Drepturilor Omului, transmite un comunicat din partea MAE.
 
Cu această ocazie, Ministerul Afacerilor Externe reafirmă angajamentul său pentru promovarea şi protejarea tuturor drepturilor omului şi condamnă orice formă de alterare și de încălcare a acestora. În contextul internațional actual, marcat de provocări multiple, atât pe fondul intensificării rasismului, xenofobiei, discursului instigator la ură, cât și al conflictelor aflate în desfășurare, este necesară identificarea unor răspunsuri eficiente, pe termen lung, pentru contracararea acestor fenomene.
 
Celebrarea Zilei Internaționale a Drepturilor Omului contribuie la conștientizarea faptului că drepturile şi libertățile fundamentale ale omului trebuie să fie protejate la toate nivelurile de sistemele de drept și de către toţi participanții la viața publică.
 
Ansamblul de acțiuni de politică externă ale României, precum și prioritățile statului român la nivelul organismelor internaționale în cadrul ONU, inclusiv din perspectiva calității de membru în Consiliul Drepturilor Omului, permit României să demonstreze atașamentul său la valorile democrației, statului de drept, dreptului internațional și drepturilor omului.  
 
Informaţii suplimentare:
 
Organizația Națiunilor Unite a adoptat, la 10 Decembrie 1948, Declarația Universală a Drepturilor Omului, completată ulterior cu alte documente: Convenția privind Eliminarea Tuturor Formelor de Discriminare Rasială (1965), Convenția Internațională asupra Drepturilor Politice şi Civile (1966), Convenția pentru Eliminarea Tuturor Formelor de Discriminare Împotriva Femeilor (1979), Convenția Împotriva Torturii (1984), Convenția împotriva Apartheid-ului (1985), Convenția Drepturilor Copilului (1989) şi altele. Disponibilă în peste 500 de limbi, Declarația pentru Drepturile Omului este în prezent cel mai tradus document din lume, a încheiat sursa citată.
 


Citește și:
MAE: Un grup de 8 persoane, cetățeni români și familiile acestora, evacuate din Fâșia Gaza, a ajuns în România
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii