Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:08 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE Un grup de 8 persoane, cetățeni români și familiile acestora, evacuate din Fâșia Gaza, a ajuns în România

ro

10 Dec, 2023 08:56 661 Marime text
Foto: facebook/MAE
  • Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că duminică, 10 decembrie 2023, în urma eforturilor complexe ale Celulei de Criză Interinstituționale, prin intermediul Ambasadei României la Cairo și al Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah, 8 persoane, cetățeni români și membri de familie ai acestora, evacuate din Fâșia Gaza, au fost transportate în România.
     
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că duminică, 10 decembrie 2023, în urma eforturilor complexe ale Celulei de Criză Interinstituționale, prin intermediul Ambasadei României la Cairo și al Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah, 8 persoane, cetățeni români și membri de familie ai acestora, evacuate din Fâșia Gaza, au fost transportate în România.

„Menționăm că, în cursul zilei de 7 decembrie 2023, 9 persoane, cetățeni români și membri de familie, au ajuns pe teritoriul Republicii Arabe Egipt prin punctul de frontieră Rafah, fiind preluate ulterior de către reprezentanții Ambasadei României în R.A. Egipt. Au fost însoțite până la Cairo, de unde 8 persoane au fost îmbarcate spre România, iar o persoană a rămas în RA Egipt”, transmite un comunicat din MAE.


Până în prezent, 288 de persoane, cetățeni români și membri de familie ai acestora, au fost evacuate din Fâșia Gaza.

MAE continuă dialogul cu autoritățile israeliene și egiptene în vederea facilitării evacuării și a celorlalți cetățeni care au solicitat acest lucru, în funcție de evoluțiile din teren și de acordul părților implicate, a încheiat sursa citată.


Citește și:
MAE: Un grup de 30 de persoane, cetățeni români și familiile acestora, evacuate din Fâșia Gaza, a ajuns în România
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii