Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:14 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Militarii detașamentului Carpathian Pumas Finalizarea predării-primirii responsabilităților în cadrul minusma între cele două rotații

ro

06 May, 2020 10:42 1604 Marime text

Militarii detașamentului Carpathian Pumas – rotația a doua, au finalizat marți, 5 mai, preluarea misiunilor de la colegii lor care au acționat, în perioada octombrie 2019 - aprilie 2020, în prima rotație a Misiunii Multidimensionale Integrate ONU de Stabilizare în Republica Mali/MINUSMA.

Activitățile aferente predării responsabilității misiunii s-au desfășurat în perioada 30 aprilie - 5 mai.

Pe lângă procedurile standard, de verificare a materialelor și a tehnicii și de însușire a procedurilor specifice teatrului de operații, responsabilii pe domenii din cadrul fiecărui detașament au depus eforturi pentru a oferi colegilor toate lecțiile învățate în cele șapte luni de prezență în Mali.

În doar câteva zile, personalul navigant din rotația a doua, care a preluat misiunea pentru următoarele luni, a executat zboruri de recunoaștere și familiarizare în zona de operații atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte și a desfășurat exerciții conform scenariilor MEDEVAC/CASEVAC.

Din luna octombrie 2019, România contribuie, timp de un an la eforturile internaționale de menținere a păcii cu un detașament al Forțelor Aeriene format din 120 de militari și 4 elicoptere IAR-330 Puma L-RM participant la Misiunea Multidimensională Integrată ONU de Stabilizare în Republica Mali (MINUSMA).

Într-un mediu cu o climă extremă, în care mobilitatea este dificilă din cauza distanţelor şi a infrastructurii aproape inexistente, cele patru elicoptere IAR-330 Puma L-RM reprezintă o capabilitate esențială pentru sprijinirea eforturilor ONU de stabilizare a zonei.  

În perioada octombrie 2019- aprilie 2020, detașamentul Carpathian Pumas (rotația I) a îndeplinit 195 de misiuni de luptă (MEDEVAC/CASEVAC, recunoaștere, cercetare și supraveghere, patrulare, transport cargo și pasageri), totalizând 740 ore de zbor.

Au fost executate și două dislocări rapide (cu durata de maxim 96 de ore), în sprijinul operațiilor ONU din alte sectoare - Mopti și Kidal.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii