Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:07 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mesajul lui Klaus Iohannis, cu prilejul Zilei Minorităților Naționale din România

ro

18 Dec, 2020 15:45 1490 Marime text
  • Iohannis a vorbit despre "rolul esențial pe care toate minoritățile naționale îl ocupă în societatea, în istoria și în proiectele viitoare ale țării noastre."

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis vineri, 18 decembrie, un mesaj cu prilejul Zilei Minorităților Naționale din România. Mesajul a fost prezentat de către domnul Sergiu Nistor, Consilier Prezidențial, Departamentul Cultură, Culte şi Minorități Naționale, în cadrul evenimentului „Ziua Minorităților Naționale - Contribuții la cunoașterea patrimoniului etnologic al minorităţilor naţionale”, organizat în format on-line de Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”.

Onorăm, în această zi, rolul esențial pe care toate minoritățile naționale îl ocupă în societatea, în istoria și în proiectele viitoare ale țării noastre.

România, în deplin acord cu valorile marii familii europene din care face parte, recunoaște importanța unității în diversitate, a bogăției spirituale rezultate deopotrivă din coexistența istorică, din respectul reciproc, cât și din angajamentul actual pentru protejarea drepturilor persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale, etnice, religioase şi lingvistice.

Ne vom putea bucura de prosperitatea și armonia socială pe care cu toții ni le dorim doar prin contribuția valoroasă a fiecăreia dintre minoritățile naționale. Sunt convins că vom reuși în acest demers, așa cum tot împreună am construit parcursul democratic și pro-occidental al unei Românii moderne, un stat de drept consolidat, bazat pe respectarea drepturilor omului. Este esențial ca toate forțele politice responsabile să înțeleagă necesitatea eliminării discursului urii, a agendei șovine și extremiste, iar eforturile tuturor să se concentreze pe obținerea cât mai multor beneficii pentru români, ca urmare a apartenenței la o Uniune Europeană a securității și prosperității, eliberată de spectrul intoleranței și xenofobiei!

De Ziua Minorităților Naționale, vă urez tuturor prosperitate și multă sănătate, a transmis Iohannis.



Sursă foto: Administrația Prezidențială
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii