Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:07 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"Maru", dealerul care îi furniza droguri lui Vlad Pascu, trimis în judecată

ro

06 Dec, 2023 17:09 879 Marime text
Trei tineri din anturajul lui Vlad Pascu, şoferul de 19 ani aflat sub influenţa drogurilor care a omorât doi tineri în localitatea 2 Mai, au fost trimişi în judecată de DIICOT.

Este vorba de Tudor Duma, zis "Maru", şi fraţii Ştefan Ciprian Constantin şi Costin Anton Constantin, aflaţi în arest preventiv, acuzaţi de trafic de droguri de risc şi de mare risc, în formă continuată, deţinere de droguri de risc şi de mare risc în vederea consumului propriu, în formă continuată, şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Oficial de la DIICOT 

Urmare a comunicatelor nr.1 din data de 14.09.2023 și nr.2 din 15.09.2023 Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

Prin rechizitoriul din data de 05.12.2023, procurorii D.I.I.C.O.T. –Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a 3 inculpați (aflați în stare de arest preventiv ) pentru săvârșirea infracțiunilor de  trafic de droguri de risc și de mare risc, în formă continuată, deținere de droguri de risc și de mare risc în vederea consumului propriu, în formă continuată,  deținere fără drept de droguri de risc, în vederea consumului propriu și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

 În sarcina primului inculpat s-a reținut că, în perioada ianuarie-septembrie 2023, în baza aceleiași rezoluții infracționale, a cumpărat de la ceilalți doi inculpați, în vederea traficării, diferite cantități de canabis, iar în luna aprilie a oferit participanților la o petrecere ( inclusiv  minori), aproximativ 10 grame metamfetamină cristal  pentru consum.

Totodată, a deținut la domiciliul său în vederea traficării o cantitate Fentanyl,  drog de mare risc. 

Același inculpat a deținut  în vederea consumului propriu, diferite cantități de canabis și codeină (droguri de risc și  respectiv de mare risc), iar în luna  iulie 2022,  a fost depistat de un echipaj de jandarmi pe raza județului Constanța, având asupra sa  o cantitate de cannabis destinată consumului personal.

Actele de urmărire penală au mai relevat  că inculpatul  a deținut la domiciliul său, fără drept,  mai multe cartușe  cu privire la care, în urma efectuării constatării tehnico-științifice balistice, s-a stabilit că este muniție letală,   supusă autorizării conform Legii 295/2004 (republicată) privind regimul armelor și munițiilor.

În sarcina celorlalți doi inculpați (rude), s-a reținut că au vândut primului inculpat  cantități de drog de risc în vederea traficării, iar la data de 14.09.2023, au deținut, în scopul comercializării,  cantitatea de 844,59 grame canabis. 

Unul dintre ei a deținut  pentru consum  propriu și alte cantități de canabis, precum și o țigaretă conținând  acest drog de risc.
Prin rechizitoriu s-a solicitat menţinerea măsurilor preventive adoptate în cauză,  precum și  obligarea inculpaților la plata sumei de 30.000 lei cu titlul de  cheltuielile judiciare avansate de stat.

De asemenea , s-a dispus disjungerea materialului de urmărire penală și continuarea cercetărilor față de un alt inculpat pentru infracțiunea de   deținere, fără drept, de droguri de risc în vederea consumului propriu precum și continuarea cercetărilor, într-un nou dosar,  cu privire la  infracțiunile de pornografie infantilă, influențarea declarațiilor și șantaj.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluționare Tribunalului București.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


Citește și:

Matei Vlad Pascu, șoferul implicat în tragedia de la 2 Mai rămâne după gratii. Ce a decis instanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii