Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:28 22 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marinarii militari constănțeni, prezenți la Ziua Armatei Române

ro

22 Oct, 2021 12:51 1797 Marime text
  • Ziua Armatei Române va fi sărbătorită la Constanța în Parcul Arheologic, la Monumentul „Victoriei”.
Cu prilejul acestei sărbători, militarii și românii care sunt alături de eroii neamului pot depune coroane și jerbe de flori.

La eveniment vor participa și două plutoane de militari străini, un pluton al Forțelor Armate ale Statelor Unite ale Americii și unul al Forțelor Aeriene Canadiene, de la Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu”.

Vor fi organizate ceremonii militare și religioase, cu respectarea strică a normelor impuse împotriva răspândirii COVID-19.

Comunicatul oficial al Forțelor Navale Române

În fiecare an, la data de 25 octombrie, militarii și toți românii care sunt cu sufletul alături de eroii neamului, participă la ceremoniile militare de depuneri de coroane și jerbe de flori organizate cu prilejul sărbătoririi Zilei Armatei României, zi cu o semnificație profundă pentru România.

Marinarii militari vor participa la Ziua Armatei României în mai multe orașe din țară unde vor fi organizate ceremonii militare și religioase pentru cinstirea memoriei eroilor Patriei.

La Constanța, Ziua Armatei României va fi sărbătorită la Monumentul „Victoriei” din Parcul Arheologic Constanța, începând cu ora 11.00, unde va avea loc o ceremonie militară pentru cinstirea memoriei eroilor Patriei. La activitate, alături de militarii români, vor participa și două plutoane de militari străini, un pluton al Forțelor Armate ale Statelor Unite ale Americii și unul al Forțelor Aeriene Canadiene, de la Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu”.

Ceremoniile din garnizoana Brăila se vor desfășura la „Ansamblul Comemorativ dedicat Eroilor Neamului”, în intervalul 09.30-10.00. De asemenea, sâmbătă, 23 octombrie, marinari militari din garnizoana Brăila vor participa la o activitate de întreținere monumente și vor planta arbori la „Memorialul Eroilor” din satul Filiu, comuna Bordei Verde, din județul Brăila.

Ceremoniile militare şi religioase dedicate Zilei Armatei României, în garnizoana Tulcea, la care vor participa și militari ai Forțelor Navale, se vor desfășura, începând cu ora 10.00, la „Cimitirul Eroilor” din localitate.

La Babadag, ceremoniile dedicate Zilei Armatei României se vor desfășura pe platoul unității, de la ora 09.00, iar la Mangalia, la „Monumentul Eroului Marinar”, începând cu ora 11.00.
 
Ceremoniile se desfășoară în format restrâns, cu respectarea strictă a normelor de protecție împotriva COVID-19, iar accesul la activități se va face conform prevederilor hotărârilor Comitetului Național pentru Situații de Urgență valabile la data desfășurării activității.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii