Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:09 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marcela Frigioiu, omul de încredere al lui Mazăre, în continuare în conducerea Portului Constanţa

ro

19 Jun, 2015 00:00 3333 Marime text
Marcela Frigioiu, directorul financiar al Primăriei municipiului Constanţa, este şi la ora actuală membru în Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CN APMC). Asta deşi Frigioiu reprezenta, în CA-ul Portului, administraţia publică locală, pe motiv că aceasta din urmă deţinea 20% din acţiunile din port.

Atâta doar că, pe data de 16 octombrie 2014, Curtea Constituţională a României admitea o excepţie de neconstituţionalitate a Legii 216/2008, prin care un pachet de 20% din acţiunile deţinute de stat la CN APMC a fost transferat, cu titlu gratuit, de la Ministerul Transporturilor la Consiliul Local Municipal Constanţa. Curtea Constituţională fusese sesizată în această problemă de Avocatul Poporului, potrivit căruia Consiliul Local al municipiului Constanţa nu poate fi titular al unui drept recurgând din raporturile cu alte persoane juridice, titulare ale unor astfel de drepturi putând fi doar unităţile administrativ-teritoriale. În aceeaşi ordine de idei, Avocatul Poporului sublinia că CLM Constanţa nu poate fi titularul dreptului de proprietate asupra pachetului de acţiuni în cadrul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa pentru că nu are patrimoniu propriu.

Cu toate că administraţia locală constănţeană nu mai deţine, aşa cum am menţionat, acel pachet de 20% din acţiunile Portului Constanţa, Marcela Frigioiu este în continuare în conducerea CN APMC, ca membru al Consiliului de Administraţie. Conform unor surse, omul de încredere al fostului primar Radu Mazăre nici nu va dispărea din CA, pentru că, se pare, mandatul ei ar fi de patru ani. Şi totuşi, se impune o întrebare: de ce, de vreme ce, iniţial, Frigioiu era reprezentantul municipalităţii, iar municipalitatea nu mai are pachetul de acţiuni, aceasta rămâne membru al CA-ului?
Amintim şi că Organizaţia Patronală Operatorul Portuar cere demiterea actualului Consiliu de Administraţie al Portului Constanţa pe motiv că numirea a patru membri în actualul CA s-ar fi făcut fără respectarea Ordonanţei 109. În acest sens, Operatorul Portuar s-a adresat instanţei.

Nu mai puţin important, reamintim şi că operatorii portuari, dar şi oameni din comunitatea portuară aşteptau ca, din luna ianuarie a acestui an, Marcela Frigioiu să fie retrasă din CA, dată fiind decizia CCR. Interesant este însă că, în vreme ce ea este şi acum membru al Consiliului de Administraţie, George Papari, consilier PSD în Consiliul Local Municipal Constanţa şi director al Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, nu mai e membru al CA-ului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii