Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:28 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marcel Vela „Românii care vin din cele 11 localități din Italia afectate de coronavirus vor fi plasați în carantină“

ro

25 Feb, 2020 09:01 1145 Marime text

Ministrul Marcel Vela a anunțat, luni seară, că românii care se întorc în România din cele 11 localități din Italia afectate de coronavirus vor fi plasați în carantină.

În cadrul conferinței de presă care a avut loc luni, 24 februarie a.c., ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, a prezentat Hotărârea de Guvern privind aprobarea măsurilor necesare creșterii capacității de intervenție în prevenirea și combaterea infecțiilor cu noul Coronavirus, adoptată în urma ședinței grupului de suport tehnico-științific care funcționează ca organism de suport al Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență.

Redăm, mai jos, conținutul actului normativ:

Art.1 alin. (1) Instituirea carantinei pentru persoanele care sosesc în România din Italia din cele 11 comune: Vo’ Euganeo, Codogno, Castiglione d’Adda, Casalpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo si San Fiorano în care autoritățile italiene au instituit carantina și izolarea la domiciliu a persoanelor care sosesc în România din regiunea Lombardia și Veneto (situate în afara zonelor în care s-a instituit carantina).

alin. (2) Lista cu zonele afectate de noul Coronavirus va fi actualizată de Ministerul Sănătății.

Art.2 Emiterea unei Hotărâri de Guvern pentru alocarea resurselor financiare din Fondul de rezervă pus la dispoziția Guvernului necesare ministerelor pentru instituirea măsurilor de carantinare, de salarizare și cele aferente realizării materialelor de informare.

Art.3  Desemnarea de către DSU, IGSU, INSP, MS și MAPN a unor experți care să facă parte dintr-un grup de lucru în scopul stabilirii unor posibile scenarii de acțiune în funcție de evoluția infecției.

Art.4  Instituirea unei linii telefonice, gestionată de Ministerul Sănătății, dedicate apelanților care solicită informații referitoare la infecția cu Coronavirus (manifestare, simptome, evoluție, măsuri de protecție etc.).

Art.5 Înființarea unui grup de comunicare strategică sub coordonarea DSU cu reprezentanți din toate instituțiile implicate.

La conferința de presă au mai participat ministrul Sănătății, Victor Sebastian Costache, ministrul Transporturilor, Lucian Nicolae Bode, secretarul de stat în MAI dr. Raed Arafat și managerul Institutului „Matei Balş”, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, informează un comunicat de presă din partea MAI.


Sursa foto: Facebook/ Ion Marcel Vela
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii