Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:35 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MApN Autoevaluarea Statului Major al Forțelor Aeriene, pe anul 2019

ro

03 Feb, 2020 19:21 1339 Marime text

Șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, a participat luni, 3 februarie, la ședința de autoevaluare a activității Statului Major al Forțelor Aeriene (SMFA) pe anul 2019, desfășurată la sediul instituției.
               

„Vă felicit pentru realizările din 2019! Ați consolidat capacitatea operațională a structurilor, ați deschis cu succes o misiune în teatrul de operații Mali, ați continuat programele esențiale de înzestrare. Aveți planuri bine conturate pentru 2020. Vă asigur că Statul Major al Apărării va sprijini în continuare eforturile dumneavoastră!”, a transmis generalul-locotenent Daniel Petrescu.


Șeful SMFA a prezentat modul în care au fost atinse obiectivele asumate în anul 2019. Obiectivul general a fost legat de îndeplinirea misiunilor încredințate pe plan național și internațional, dar și de accelerarea procesului de consolidare a capacității de luptă a Forțelor Aeriene Române, pentru asigurarea supravegherii și avertizării timpurii, descurajării și respingerii acțiunilor aeriene agresive la adresa României.

„Statul Major al Forţelor Aeriene are capacitatea de a conduce acțiunile de apărare a integrității spațiului aerian național, continuând în același timp procesul de dezvoltare a capacității de luptă a marilor unități și unități din subordine”, a precizat generalul-maior Viorel Pană.


În 2019, SMFA a derulat cu succes procesul de operaționalizare a primei escadrile F-16 pe aerodromul Borcea (Escadrila 53) și a achiziționat ultimele două radare tridimensionale cu distanță mare de descoperire (TPS 77). Acestea au intrat, din luna iulie, în Serviciul de Luptă Permanent Poliție Aeriană sub comandă NATO.

SMFA a continuat programul de înzestrare cu sisteme de rachete sol-aer cu bătaie mare HSAM și a lansat procedurile pentru realizarea infrastructurii necesare operaționalizării capabilității HSAM, realizată cu sisteme PATRIOT, în locațiile Mihai Bravu și Capu Midia.

Statul Major al Forțelor Aeriene a asigurat constituirea, pregătirea și dislocarea Detașamentului de patru elicoptere de transport Carpathian Pumas la misiunea ONU de stabilizare/menținere a păcii în Republica Mali (MINUSMA), realizarea capacității de luptă complete (FOC) în locația Gao (Camp Castor) și asigurarea continuă a sprijinului administrativ pe timpul executării misiunii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii