Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:55 10 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MApN anunță un fake news! Vizată o posibilă bază militară în Delta Dunării

ro

04 Mar, 2023 15:06 1284 Marime text



Ministerul Apărării Naționale a transmis, sâmbătă, că în presă circula un fake news cu privire la o posibilă bază militară în Delta Dunării.

Oficial de la MApN 

Știre falsă pe subiectul înființării unei baze militare SUA în Delta Dunării

Semnalăm o știre falsă care acreditează, fără niciun fundament real, ideea că guvernele României și SUA ar fi încheiat un acord secret cu privire la construirea unei baze militare în Delta Dunării. O astfel de înțelegere nu a fost luată în discuție niciodată.

Această încercare de manipulare a opiniei și percepției publice se aliniază narativelor alarmiste și panicarde răspândite cu o frecvență crescută în ultima vreme în spațiul public românesc de surse afiliate propagandei pro-ruse, în contextul situației generate de războiul de agresiune declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei și posibilele implicații asupra țărilor din regiune.

Procedeul de construire a acestei dezinformări este simplist, fiind bazat pe scoaterea din context a unor informații reale și amestecarea lor cu speculații și minciuni care să "susțină" falsa ipoteză, în ideea creării unei alternative la situația reală.

Pentru a afla în ce constă, pe scurt, dezinformarea, accesați https://inforadar.mapn.ro/tema33/index.php
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii