Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:29 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mamă și fiu, cu documente de călătorie italiene false, depistați la P.T.F. Giurgiu

ro

05 Jan, 2020 17:16 1467 Marime text
Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au depistat două persoane, mamă și fiu, cetățeni iranieni, care au încercat să intre ilegal în ţară pentru a ajunge în Germania, folosindu-se de documente de călătorie italiene false.

În data de 04.01.2019, în jurul orei 15.00, la Punctul de Trecere al Frontierei Giurgiu s-a prezentat, pe sensul de intrare în România, călătorind ca pasageri într-un autotcar aparținând unei firme de transport internațional care efectua curse regulate pe ruta Sofia - București, o persoană de sex feminin și un minor care au prezentat la controlul de frontieră pașapoarte simple care purtau însemnele autoritățile italiene.

În urma verificării documentelor, echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră români și bulgari, a constatat că documentele de identitate prezentate la control nu îndeplinesc condiţiile de formă şi de fond ale unora autentice, acesta fiind false.

În continuarea cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că tânăra și minorul sunt cetățeni iranieni, mamă și fiu, în vârstă de 32, respectiv 6 ani. Aceasta a declarat că a procurat documentele din Sofia, de la un cetățean a cărui identitate nu o cunoaște, pentru care a plătit suma de 4.000 de euro și au recurs la această metodă deoarece intenţionau să ajungă în Germania.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, acestea au fost preluate de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun, iar firma de transport a fost sancționată contravențional, în conformitate cu OUG 194/2002 cu modificările și competările ulterioare, pentru ”aducerea în România de către companiile de transport a străinilor cu documente sau vize false ori falsificate”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii