Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:41 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE recomandă amânarea călătoriilor în zonele din China afectate de coronavirus

ro

28 Jan, 2020 11:10 1679 Marime text

În contextul focarului de pneumonie virală (coronavirus) din Republica Populară Chineză, provincia Hubei, localitatea Wuhan, Ministerul Afacerilor Externe recomandă amânarea călătoriilor în această zonă până la normalizarea situației.

Totodată, MAE recomandă cetățenilor români care se află deja în R.P. Chineză să urmeze măsurile de precauție și igienă recomandate în aceste situații și să evite deplasarea în locurile unde sunt manipulate animale vii sau moarte, precum și contactul cu persoane bolnave, în particular cu cele care prezintă simptome respiratorii.

Cetățenii români care se află pe teritoriul acestui stat sunt sfătuiți:
  • să respecte cu strictețe anunțurile şi recomandările autorităților locale;
  • să urmărească mass-media locală pentru a afla care sunt zonele cele mai afectate pentru a le putea evita;
  • să își încheie asigurare de călătorie, medicală și de viață.

Pentru informații suplimentare legate de prevenirea contaminării, cetățenii români pot accesa site-urile dedicate ale Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (http://www.cnscbt.ro/index.php/sfaturi-pentru-calatori) şi Centrului European de Control şi Prevenire a Bolilor (http://ecdc.europa.eu/en/healthtopics).

Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandarea înregistrării prezenței cetățenilor români în străinătate la cea mai apropiată misiune diplomatică sau oficiu consular român, ca instrument de sprijin pentru coordonarea acțiunilor de protecție consulară.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Beijing: +861065323616, Consulatului General al României în Regiunea Administrativă Specială Hong Kong: +85225233813, +85225233817 și Consulatului General al României la Shanghai: +862162701146, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție telefoanele de permanență ale misiunii diplomatice a României în R.P. Chineză +8618611737488, Consulatului General al României la Shanghai: +8613701949075 și Consulatului General al României în R.A.S. Hong Kong a Republicii Populare Chineze: +85296137370.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet: http://beijing.mae.ro, http://shanghai.mae.ro, http://hongkong.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection, www.mae.ro și reamintește faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii