Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:27 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ludovic Orban, întrevedere cu Věra Jourová, vice-președintele Comisiei Europene pentru valori și transparență

ro

17 Feb, 2020 11:24 1190 Marime text

Prim-ministrul României, Ludovic Orban, a avut în data de 16 februarie o întrevedere cu Věra Jourová, vice-președintele Comisiei Europene pentru valori și transparență, în contextul participării la Conferința internațională de Securitate de la München.

În cadrul discuției, cei doi înalți oficiali au reiterat sprijinul pentru continuarea politicii de extindere a Uniunii, exprimând, în acest context, speranța într-o decizie favorabilă în ceea ce privește deschiderea negocierilor de aderare cu Albania și Republica Macedonia de Nord cu prilejul summit-ului de la Zagreb, din luna mai a acestui an.


Prim-ministrul Ludovic Orban a subliniat, de asemenea, importanța continuării sprijinului Uniunii Europene pentru statele membre ale Parteneriatului Estic.

Premierul român a evocat, totodată, prioritatea acordată de Guvernul de la București obiectivului încheierii cât mai rapide a Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV), exprimând angajamentul Executivului pe care îl conduce de a pune în aplicare recomandările necesare în acest sens formulate de Comisia Europeană. Prim-ministrul a evocat, în acest context, măsurile adoptate de la preluarea mandatului pentru combaterea fenomenului corupției la nivel guvernamental. Comisarul Jourová a apreciat, la rândul său, revenirea României pe o traiectorie pozitivă în acest domeniu, subliniind, însă, importanța sustenabilității progreselor înregistrate.

Sursă foto: Facebook/ Guvernul României
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii