Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:40 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lucrătorii Primăriei Constanța dezinfectează regulat autobuzele pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus

ro

27 Feb, 2020 14:29 2283 Marime text

Primăria Municipiului Constanța continuă măsurile de prevenție împotriva infectării cu noul coronavirus COVID – 19.

Toate autobuzele CT BUS sunt dezinfectate periodic cu o substanță cu spectru larg de aplicare ce curăță și dezinfectează într-o singură etapă. Dezinfectantul se aplică prin pulverizare, are efect bactericid, fungicid și virucid și este lăsat să acționeze între 10 și 60 de minute. Înainte de a pleca în cursă, toate ușile autobuzului sunt deschise și se aerisește cel putin o oră, anunță Primăria.

Dezinfecția mijloacelor de transport în comun se efectuează, cu precădere, în timpul nopții, după retragerea acestora de pe traseu.

Substanța folosită acționează eficient împotriva  a peste 200 de virusuri, bacterii și fungi. Prin teste independente, dezinfectantul s-a dovedit eficace în controlul infecțiilor prin contact cu suprafețele din mediul spitalicesc, laboratoare sau spații publice, fără vapori toxici, o combinație unică de eficacitate și siguranță pentru utilizatori.
Aceste acțiuni suplimentare de dezinfecție în mijloacele de transport în comun se vor efectua și în perioada următoare.

În continuare, echipe mixte de control formate din reprezentanți ai Primăriei Constanța și ai Poliției Locale desfășoară acțiuni de verificare și consiliere la unitățile de învățământ din municipiu. Totodată, inspectorii distribuie în fiecare insituție pliante informative.

„Primăria Municipiului Constanța face un apel către cetățeni să nu ia în considerare decât informațiile venite de la autoritățile abilitate și să nu cadă pradă dezinformărilor care apar în spațiul public”, atenționează reprezentanții Municipalității.

Sursă foto: Primăria Municipiului Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii