Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:24 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Județean Constanța a atribuit un contract. Administratorul firmei câștigătoare, legături cu un fost consilier judeţean PSD și cu Sorin Strutinsky (DOCUMENT)

ro

03 Sep, 2023 17:00 2360 Marime text
  • Consiliul Județean Constanța a atribuit prin achiziție directă contractul de servicii de spălare și dezinfectare a instalațiilor de ventilație, climatizare și încălzire de la Centrul de Excelență în Turism
  • Contractul în valoare de 14.000 lei fără TVA a revenit societății Install Safe System din Constanța
  • Firma funcționează din 2017 iar pentru 2022 a raportat o cifră de afaceri de 316,588.00 lei cu un profit de 177,058 lei și un număr de 2 angajați
  • Asociat și administrator al companiei este Gilda-Elena Dospinescu. Aceasta a mai figurat ca în administrator și în M&D Farers Invest SRL, în prezent radiată
  • M&D Farers Invest SRL este una dintre firmele controlate de Gabriel Sorin Strutinsky, intrată în insolvență încă din 2014 și ulterior în faliment
 


Consiliul Județean Constanța a atribuit prin achiziție directă contractul de servicii de spălare și dezinfectare a instalațiilor de ventilație, climatizare și încălzire de la Centrul de Excelență în Turism, situat în municipiul Constanța, Str. Nicolae Titulescu, nr. 32.
Contractul în valoare de 14.000 lei fără TVA a revenit societății Install Safe System cu sediul social în municipiul Constanța, bulevardul Tomis, nr. 342.
Firma funcționează din 2017 iar pentru 2022 a raportat o cifră de afaceri de 316,588.00 lei cu un profit de 177,058 lei și un număr de 2 angajați.
Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 88.98%.
Asociat și administrator al companiei este Gilda- Elena Dospinescu. Aceasta a mai figurat ca în administrator și în M&D Farers Invest SRL, în prezent radiată.
Compania figurează cu alte 10 contracte din achiziții publice în perioada 2019-2023 și al treilea contract cu administrația județeană, potrivit www.termene.ro.
M&D Farers Invest SRL este una dintre firmele controlate de Gabriel Sorin Strutinsky, intrată în insolvență încă din 2014 și ulterior în faliment.  Societatea fusese înfiinţată în anul 2009, a avut  sediul social în municipiul Constanţa, strada Mircea cel Bătrân, şi s-a ocupat de prestarea serviciilor anexe transportului pe apă.  Asociaţii societăţii au fost Gabriel Sorin Strutinsky, care deţinea 65 de părţi sociale, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 32.5%, Giuseppe Severin, care deţinea 128 de părţi sociale, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 64%, dar şi Serghie Cristian Ion, care deţinea 7 părţi sociale, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 3.5%.
 
Înalta Curte a respins, ca inadmisibilă, sesizarea Curții de Apel Constanța în dosarul lui Nicolae Dospinescu, fost consilier judeţean PSD!
 
Reamintim, judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au decis, în februarie 2023, să sesizeze Înalta Curte de Casație și Justiție, în vederea pronunțării unei hotărâri prealabile, pentru dezlegarea unei chestiuni de drept în dosarul în care DNA Constanța a trimis în judecată mai multe persoane, printre care și Nicolae Dospinescu, fost consilier judeţean PSD și fostul soț al Ramonei Dospinescu și ea fost director a Direcţiei de Patrimoniu din cadrul Primăriei Constanţa.

Pe 19 iunie 2023, Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept în materie penală, din Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a soluționat cazul prin respingerea acțiunii.

În contextul deciziei Înaltei Curți, Curtea de Apel Constanța va relua cercetarea judecătorească în cauză.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Imperiul se clatină Mai multe societăţi la care Strutinsky este acţionar au intrat în faliment

Înalta Curte a respins, ca inadmisibilă, sesizarea Curții de Apel Constanța în dosarul lui Nicolae Dospinescu, fost consilier judeţean PSD!

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii