Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:11 19 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liviu Dragnea, şeful Camerei Deputaţilor În turism se construieşte haotic

ro

18 Jul, 2017 22:33 850 Marime text
Şeful Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, în Mamaia, că în general, în zonele turistice, se construieşte haotic, apreciind că ar fi fost bună o lege precum cea pe care a încercat să o implementeze Elena Udrea, care impunea anumite reguli de autorizare a construcţiilor în staţiuni.

Liviu Dragnea a spus, la finalul unei întâlniri pe care a avut-o cu reprezentanţii patronatului din turism că sunt zone în care mergea când era student, iar acum nu mai poate să ajungă pentru că nu-i mai plac, din cauza construcţiilor.

„În ceea ce priveşte relaţia cu autorităţile locale, a existat o iniţiativă a unui Guvern, cred ca doamna Udrea a avut acea iniţiativă pe care mulţi au înjurat-o, în care autorităţile locale, structurile asociative au reacţionat foarte violent şi au blocat acea lege care impunea anumite reguli de autorizare a construcţiilor în staţiuni. Atunci primarii au solicitat ca ei să aibă autoritatea totală. Eu nu îi acuz pe primari dar am dreptul după atâţia ani de administraţie locală să-mi spun un punct de vedere foarte ferm: a fost o greşeală. Pentru că sunt zone, chiar aici pe litoral, unde eu veneam când eram student şi unde nu mai pot să mă duc acum. Că nu-mi mai plac. Sunt zone în munţii României care, pentru că au fost scăpate din mână, nu mai pot fi reparate: construcţii haotice, cu un milion de culori, construcţii urâte, imposibil să găseşti un loc de parcare”, a spus Dragnea.

El a mai precizat că această situaţie ar putea fi, totuşi, remediată în timp, şi speră ca „ministrul Turismului, al Administraţiei şi al Dezvoltări, autorităţile locale, structurile asociative să vină la primul ministru, să vină la noi, la Parlament, cu propuneri foarte clare”.
De asemenea, Liviu Dragnea a mai precizat că o soluţie ar putea-o reprezenta şi viitorul Master Plan în turism, care va cuprinde şi prevederi legislative.

„Master Planul în turism este o chestiune generală şi care se referă nu numai la Marea Neagră, ci trebuie să se refere la toate zonele din România, pentru că nu există sătuc în această ţară care să nu aibă potenţial turistic. România este o ţară prea frumoasă. Sper că acel Master Plan pe turism, chiar dacă are dreptate primul ministru să nu se grăbească cu el, m-ar interesa în mandatul acesta şi ar fi senzaţional dacă ar fi gata într-un termen rezonabil, ca să-l putem prinde în bugetul pe anul viitor, ca să fie primul an în care încep să apară semnele", a mai declarat Liviu Dragnea la finalul întâlnirii cu reprezentanţii patronatului din turism, care a avut loc în staţiunea Mamaia.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii