Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liviu Dragnea, o nouă permisie de o zi

ro

17 Jan, 2020 22:42 1276 Marime text
Comisia de Acordare a Recompenselor din Penitenciarul Rahova i-a acordat vineri o permisie de 24 de ore fostului lider PSD, Liviu Dragnea. Decizia vine la mai puţin de două luni de la ultima eliberare de o zi, după care ministrul Justiției a trimis control la Rahova, suspectând că permisia ar fi fost acordată ilegal. Totuşi, controlul a arătat însă că regulamentul a fost respectat, relatează România TV.
 
Situaţia deţinuţilor care ies la muncă este analizată în data de 17 a fiecărei luni, iar dacă acumulează 60 de credite fiecare deţinut poate obţine o recompensă, fie sub forma unei zile libere, fie poate să obţină suplimentarea de pachet. Potrivit Digi 24, comisia i-a acordat o zi liberă lui Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea a fost angajat imediat după încarcerare la garajul penitenciarului, astfel ar fi şi obţinut credite suficiente. Fostul şef al PSD a mai obţinut o zi liberă cadou la finalul lunii octombrie, deşi legea spune clar că acei condamnaţi care sunt cercetaţi în alte dosare penale nu ar avea dreptul la o asemenea recompensă.

Actualul ministru al Justiţiei precizează că acea permisie de anul trecut, în cazul lui Liviu Dragnea, a fost acordată legal. Explicaţia ar putea fi faptul că ANP nu a fost informată oficial că Liviu Dragnea este urmărit penal în alt dosar, mai precis în dosarul TelDrum.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii