Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:29 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT. Universitatea Ovidius din Constanța Gala Alumni a Facultății de Drept și Științe Administrative (GALERIE FOTO și VIDEO)

ro

19 May, 2022 15:53 2460 Marime text


UPDATE

Decanul Adrian Stoica a urcat pe scenă și a mulțumit partenerilor economici, instituționali și partenerilor media. 
 

„Vă mulțumesc pentru reușitele dumneavoastră și mă înclin! Această Gală reunește aceste valori oferite de Facultatea de Drept. Mulțumesc cadrelor didactice pentru participare”, a declarat decanul.


Se ține un minut de reculegere pentru victimele războiului din Ucraina.

Ia cuvântul în momentele următoare rectorul Dan Marcel Iliescu.
 

„Succesul dumneavoastră este succesul întregii facultăți”, a menționat rectorul. 


Prof. univ. dr. Diane Paula Corina Vancea - președintele Senatului UOC ia cuvântul. 
 

„Este un moment încărcat de emoții. Mă gândeam cât de mult vă iubește Dumnezeu pe voi dându-vă această sarcină nobilă, dificilă de a lupta pe pământ pentru pace și dreptate. Noblețea dumneavoastră sufletească ne ajuta pe noi să fim mai buni, mai drepți. Dumnezeu v-a dat și strălucire. Vă mulțumim mult pentru ce reprezentați pentru societatea aceasta. Noi, împreună cu dumneavoastra, putem să afirmăm cu mândrie că am facut ceva pe acest pământ dobrogean”


Următorul invitat care va vorbi pe scenă este prefectul județului Constanța, Silviu Coșa.

Silviu Coșa, foto: ZIUA de Constanța
 

„Toată societatea are nevoie de juriști”, este de părere prefectul.


În sală este prezent și primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac. 

Vergil Chițac, foto: ZIUA de Constanța

 

„Mărturisesc că nu am mai văzut sala aceasta așa de plină de cel putin 30 de ani”, spune el. 

„Astăzi, la ceas aniversar, aveți toate motivele să fiți mândri. Absolventii sunt aerul proaspăt de care are nevoie un oraș. Dumneavoastră vă datorăm emanciparea etică a acestui oraș, lecția de curaj și profesionalism. Aceste performanțe notabile trebuie notate și dezvoltate”, a adăugat edilul.


Primarul Vergil Chițac a rugat, în cadrul evenimentului, locuitorii orașului să-l vadă ca pe „un prieten stratornic”.
 

„Statul de drept se construiește zilnic și respira liber în orașul Constanța”, spune primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac. 

„Mă bucur nespus să constat că pleacă din ce în ce mai puțini constănțeni să studieze în alte orase. Eu mi-am făcut, împreună cu toată familia, studiile în Constanța. Acest parteneriat s-a născut din dorința comună de a susține performanța. Astăzi, 19 mai, mă bucur sincer că sunt aici!”, a adăugat el. 

„Mie îmi place să cred că un absolvent de Drept este suma unor calități deosebite. Juristul poate fi sever, juristul autentic poate fi bun chiar și cu cei mai răi dintre semenii noștri. Realitatea ne arată că juriștii sunt necesari și utili. Dreptatea trebuie să primeze. Dreptul este minunat, spectaculos și atractiv! Peste tot este nevoie de un erou care să aplice legea”, menționează primarul. 

„Sunt absolut convins că cea de-a doua ediție vă va determina să găsiți o sală și mai mare. Stimați absolvenți, vă urez succes în tot ce vă propuneți. Aveți datoria morală să promovați facultatea în care v-ați format!”





Cuvântul a fost luat și de chestorul Adrian Gluga, inspector șef al Inspectoratului de Politie Judetean Constanța, de Comisarul-Șef de Poliție Penitenciară Petrică Bănuță – Directorul Adjunct al Penitenciarului Constanța.

Reprezentantul site-ului juridice.ro, Nicolae Cârstea, este în direct, în mediul online. Acesta face parte din grupul editorial Universul Juridic.

foto: ZIUA de Constanța

Următorul invitat este prof. Valeriu Stoica.

Prof. univ. dr. Marin Voicu pășește pe scenă.

Este prezentat și un spectacol de statui vivante. 





Știre inițială

Foștii studenți ai Facultății de Drept și Științe Administrative din cadrul Universității Ovidius din Constanța trăiesc emoțiile și bucuria primei Gale Alumni.

Gala Alumni a Facultății de Drept și Științe Administrative din cadrul Universității Ovidius din Constanța are loc în data de 19 mai. Evenimentul se desfășoară începând cu ora 16.00 la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”. Gala celebrează împlinirea a 30 de ani de învățământ juridic ovidian, reunind toate generațiile/promoțiile de absolvenți ai facultății.

Gala Alumni reprezintă un bun prilej pentru întâlnirea cu foștii colegi și profesori, de a împărtăși experiențele profesionale și personale, precum și de a descoperi evoluția și perspectivele instituției de învățământ.

Evenimentul are ca parteneri instituționali Primăria MunicipiuluI Constanța, Consiliul Județean Constanța, Centrul Cultural Județean Teodor C. Burada, Uniunea Națională a Barourilor din România, Camera Notarilor Publici Constanța și parteneri economici.

Zeci de oameni s-au adunat pentru a participa la eveniment, în fața Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”.





 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii