Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:46 06 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitația pentru servicii de pază organizată de Primăria Eforie, contestată de trei companii la CNSC. Ce decizii au fost dictate?

ro

16 Sep, 2023 16:13 1004 Marime text
  • Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a anulat raportul procedurii și comunicările privind rezultatul acesteia
  • Primăria Eforie este obligată să reevalueze oferta asocierii Hunt Security SRL - CanGuard SRL, să răspundă ofertantei Transguard Security SRL cu privire la justificarea propunerii financiare cu aplicarea prevederilor art. 210 din Legea nr. 98/2016 și să refacă punctajul acordat ofertelor,cu respectarea celor din motivare, a documentației de atribuire și a prevederilor legale în vigoare
  • Prezenta decizie este obligatorie pentru părți. Împotriva ei se poate formula plângere, în termen de 10 zile.


Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a adoptat pe 11.09.2023 o decizie în urma contestației depuse de Transguard Security SRL din Constanța împotriva unei proceduri de achiziție organizată de Primăria orașului Eforie.

Licitația viza atribuirea unui contract de servicii de pază, cod CPV 79713000-5, cu data-limită de depunere a ofertelor 25.05.2023, anunț nr. 12477/15.05.2023.
Contestatoarea a solicitat anularea în parte a rezultatului procedurii comunicat prin intermediul poștei electronice la data de 25.07.2023, a raportului procedurii nr. 19970/24.07.2023, a procesului - verbal de reevaluare a ofertei depuse de asocierea Canguard SRL - Hunt Security SRL nr. 19970/24.07.2023, în partea privitoare la stabilirea punctajului acordat ofertei asocierii Canguard SRL - Hunt Security SRL, clasată pe locul al II lea și obligarea autorității contractante la reevaluarea ofertei depuse de asocierea Canguard SRL - Hunt Security SRL, din punctul de vedere al conformității și admisibilității sale.

La rândul său și Hunt Security SRL, lider al asocierii Canguard SRL - Hunt Security SRL, cu sediul în Constanța, b-dul Mamaia nr. 209 a depus contestație împotriva adresei de comunicare a rezultatului procedurii nr. 20038/24.07.2023, emisă în cadrul aceleași achiziții organizate de Primăria orașului Eforie.

Contestatoarea a solicitat anularea comunicărilor privind rezultatul aplicării procedurii de achiziție, anularea raportului de atribuire și reevaluarea ofertelor depuse cu restabilirea clasamentului ofertelor, iar în subsidiar, în condițiile în care se constată că, în urma reanalizării și reevaluării ofertelor acestea nu pot fi comparate, datorită modului neuniform de abordare, anularea procedurii de achiziție în temeiul art. 212 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 98/2016.

Totodată, în măsura în care nu se dispune anularea procedurii de achiziție,Hunt Security SRL a solicitat reanalizarea și reevaluarea ofertei declarate câștigătoare în raport de prețul aparent neobișnuit de scăzut.

Totodată, la data de 07.08.2023, asocierea Canguard SRL - Hunt Security SRL a înaintat cererea de intervenție nr. 311/07.08.2023, în dosarul nr. 2106/2023, prin care solicită respingerea contestației formulate de Transguard Security SRL, pe cale de excepție ca lipsită de interes și ca prematur introdusă și pe fond, în măsura în care se înlătură excepțiile, respingerea contestației ca neîntemeiată, iar în subsidiar, în condițiile în care se constată că, în urma reanalizării și reevaluării ofertelor acestea nu pot fi comparate, datorită modului neuniform de abordare, anularea procedurii de achiziție în temeiul art. 212 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 98/2016.

Contestațiile și cererea de intervenție au fost soluționate împreună, având în vedere dispozițiile art. 66 alin. (1), art. 67 alin. (1) și art. 123 alin. (1) C. proc. civ., și pentru motive care țin de economie procedurală.

Pentru soluționarea unitară a contestațiilor, având în vedere că au fost formulate în cadrul aceleiași proceduri de atribuire, și pentru motive care țin de economie procedurală, Consiliul a procedat la conexarea lor, în conformitate cu dispozițiile art. 17 alin. (2) din Legea nr. 101/2016.
Asupra cauzelor de față conexate, în baza legii și a mijloacelor de probă aflate la dosar, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a decis să admită în tot, contestația Transguard Security SRl și în parte, contestația Hunt Security SRL, ca lider al Asocierii Canguard SRL - Hunt Security SRL în contradictoriu cu Primăria orașului Eforie.
Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a anulat raportul procedurii și comunicările privind rezultatul acesteia.

Obligă autoritatea contractantă ca, în termen de 15 zile de la data primirii prezentei să efectueze următoarele: reevaluarea ofertei asocierii Hunt Security SRL - CanGuard SRL, cu respectarea celor dispuse prin decizia anterior emisă, nr. 1532/C7/1556/05.07.2023, în referire la: a. Existența eventualelor cheltuieli de transport al persoanelor angajate care vor asigura serviciu de pază, inclusiv, dacă este cazul, cheltuielile de cazare; b. Existența anexei nr. 1A (dispecerat avizat) în condițiile în care nu a fost regăsită între actele dosarului transmis de achizitoare, pentru niciuna dintre societățile asocierii; solicitarea ofertantei Transguard Security SRL de justificare a propunerii financiare cu aplicarea prevederilor art. 210 din Legea nr. 98/2016, coroborat cu art. 136 din Normele metodologice aprobate conform HG nr. 395/2016; refacerea punctajului acordate ofertelor,cu respectarea celor din motivare, a documentației de atribuire și a prevederilor legale în vigoare.

De asemenea, CNSC a respins solicitarea de anulare a procedurii formulată de Hunt Security SRL, dar și cererea de intervenție formulată de aceeași companie ca lider de asociere.
Prezenta decizie este obligatorie pentru părți.
Împotriva ei se poate formula plângere, în termen de 10 zile.


Transguard Security SRL

Firma are sediul social în Mamaia, se ocupă de activităţi de protecţie şi gardă iar în 2022, firma a avut o cifră de afaceri de 17.346.688 lei și 359 de angajați.


Transguard Security SRL este controlată de Ileana Corina Ușmec, asociat unic și administrator, care mai apare în New Mineral Procesing SRL și în Interconst 2005 SRL, potrivit www.termene.ro.


Firma se ocupă de activităţi de protecţie şi gardă și a încheiat șase contracte de achiziții publice în valoare totală de 3.830.702,80 lei.
Printre autoritățile contractante se află Administrația Cimitirelor și Crematoriilor Umane București, Autoritatea Navală Română și SNTFC CFR Călători SA.


Hunt Security SRL

Firma cu sediul în municipiul Constanța a fost înființată în 2019 și are ca obiect principal de activitate codul CAEN 8010 - Activități de protecție și gardă.
În 2022 a raportat o cifră de afaceri de 3,817,510 lei, profit de 280,058 lei și 64 de angajați.
Compania aparține lui Laurențiu Șerban, care mai figurează și în Canguard Security SRL, Autovisa Shop SRL și Poiana Buildings SRL.
 

Canguard Security SRL

Compania înființată în 2012, cu sediul social în Constanța, desfășoară activități de protecție și gardă. Asociat și administrator este același Laurențiu Șerban.
Firma are puncte de lucru în Eforie Nord și în Incintă Port, Poarta 2.
În 2022 a raportat o cifră de afaceri de 4.464.610 lei, un număr de 85 de angajați și profit de 28.070 lei.


Sursa foto: ZIUA de Constanța

Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.


PRECIZĂRI

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Contract de 65 milioane lei Ce firme se vor ocupa de înființarea transportului în comun din Eforie? (DOCUMENT)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii