Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:27 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contract de 65 milioane lei Ce firme se vor ocupa de înființarea transportului în comun din Eforie? (DOCUMENT)

ro

01 May, 2023 00:00 2687 Marime text
  • Trei societăți mari vor împărți contractul, implicit și banii
 
Primăria orașului Eforie a atribuit un contract, în urma unei licitații publice pentru execuția lucrărilor pentru proiectul de înființare a sistemului de transport public de călători cu material rulant ecologic, inclusiv infrastructura de parcare și facilități pentru bicicliști în cadrul coridorului de mobilitate urbană creat.
 
Obiectul contractului îl reprezintă achiziția de lucrări aferente proiectului mai sus amintit, urmând a fi realizate următoarele:
- două clădiri ce vor adaposti funcțiuni necesare garării autovehiculelor pentru transport în comun pe timpul neutilizării, funcțiuni de întreținere, curățare și ingienizare a acestora atât la sfârșitul programului cât și între curse. De asemenea se creeaza facilități de încărcare cu energeie electrică atât a mijloacelor de transport în comun cât și a altor autoturisme. Acoperișul de tip terasă circulabilă va avea panouri fotovoltaice ce vor produce energie ce va fi stocată într-un sistem de 3MW care asigură sursa de back-up pentru funcționarea componentelor de alimentare din sistem: mijloace de transport în comun ecologice și autoturisme.
 
Se vor crea facilități pentru park and ride. Clădirile vor avea urmatoarele caracteristici:
• cladire 1- dimensiunile: pe latura lungă 26.52m, pe latura scurtă 71 m 20; funcțiunea: Autobază-Terminal de transport; regim de înălțime: Sthp+P+1E+Ep; H atic: 12.20 m/ 10,70m; H liber 235.0 m;
• clădire 2- dimensiunile: pe latură lungă 45.46 m, pe latură scurtă 26.40 m; funcțiunea: Autobază-Terminal de transport; regim de înălțime: Sthp+P+2E; H atic: 14.62 m/ 11,80m; H liber 227.5 m. Clădirea va adăposti și partea adiminstrativa a funcțiunii formată din birouri, vestiare, oficiu.
- pista de cicliști Eforie Nord – Eforie Sud, va fi executată din marcaje rutiere, cu următorul traseu: Strada Dorobanților - Bdul. Tudor Vladimirescu - Str. Mării - Strada Dr. Climescu - Str. Faleza - Str. Dezrobirii - Str. Faleza - Str. Mihai Eminescu - Str. Progresului;
- modernizare strada Progresului din localitatea Eforie Sud, prin amenajarea părții carosabile cu o lungime de 143 ml si profil transversal tip
- două stații de călători cu dimensiunea în plan de 5.70 m x 2.30m și înălțimea de 2.40m, cu sistem de bilete integrat pentru calatori și mobilier urban smart pentru încărcarea telefoanelor mobile, tablete etc. cu panouri fotovoltaice.
 
Valoarea totală a contractului este de 65.995.178,85 lei, iar firmele câștigătoare sunt Maristar COM SRL, Tritech Group SRL și Proplast Medi SRL. Atribuirea a avut loc pe 11 aprilie 2023.
 
Maristar COM SRL
 
Pe anul 2021, firma a raportat peste 175 milioane de lei cifră de afaceri, la cei 141 de salariați, cu un profit de 25,2 milioane de lei.
 
Firma are sediul social în județul Dâmbovița, pe aleea Terra, localitatea Titu, fiind fondată în anul 2007. Activitatea principală a societății constă în „Alte lucrări de construcții n.c.a.”. Asociați în firmă sunt Rauti Georgiana, cu 1% și Stancu Cristian Mugurel cu 99%. Cel din urmă este și administrator al firmei. Are puncte de lucru în București și în județul Prahova.
 
Conform confidas.ro, Rauti Georgiana apare și în companiile Ratoria MRS SRL, GRT Fincons Adviser SRL și Maristar Constructii Civile SRL. Stancu Cristian Mugurel apare în Maristar Constructii Civile SRL, Maristar CGM SRL, Tratoria MRS SRL și MRS Smart Finance SRL.
 
Maristar Com este firma care în vara anului 2021 efectua lucrările la Podul Cernavodă. Contractul semnat între CNAIR SA și SC MARISTAR COM SRL pentru realizarea acestor lucrări are o valoare de 66,847,689.39 lei fără TVA, obiectivul fiind finanțat din fonduri europene nerambursabile. Pe 22 februarie 2021, a fost emis ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare a Podului de la Cernavodă, situat pe Autostrada A2, la km 157+600.
 
Ulterior, miercuri, 17 martie 2021, a fost desemnat câștigătorul procedurii de atribuire a contractului având ca obiect „Realizarea lucrărilor de Reabilitare a Podului peste brațul Borcea, situat pe Autostrada A2, la km 149+680”. Ofertantul desemnat câștigător a fost Asocierea MARISTAR COM SRL – HYDROSTOY AD, cu preţul de 67,753,035.18 Lei fără TVA.

 Stancu Cristian Mugurel dezvoltă și imobile. În toamna anului 2021, Profit.ro scria despre expansiunea imobiliară a omului de afaceri, prin construirea unui cartier de vile în apropiere de Ploiești, fiind vorba de 300 de vile evaluate la peste 35 milioane de euro, cât și un proiect de complex de evenimente, evaluat la 15 milioane de euro. 
 
Tritech Group SRL
 
Cu o cifră de afaceri de peste 26 milioane lei, la 26 de angajați, și un profit de 4,4 milioane lei pe anul 2021, firma este înființată în anul 2004. Sediul social este pe strada Poporului nr. 27, din Constanța. Activitatea principală constă în „ Comerţ cu ridicata de componente şi echipamente electronice şi de telecomunicaţii”.
 
Asociați în firmă sunt Ceauș Andreea-Luiza, cu 60%, Racoviță Mihaela și Ghinea Octavian Florin, fiecare cu 20%. Mihaela Racoviță este administratorul companiei.
 
Compania  a încheiat contracte de achiziții publice in valoare totală de 1.164.778,67 lei, cu APIA, Academia Navală Constanța, Centrul Cultural Județean Teodor Burada, Casa de Asigurări de Sănătate Galați și nu numai.



Conform confidas.ro, Ceauș Andreea Luiza mai apare în societatea Legume Dobrogene SRL, Mihaela Racoviță este asociat și administrator în Epolite SRL, MBA Parcare SRL și asociat în Madera Art SRL. Octavian Florin Ghinea apare în firmele MBA Parcare SRL și Deco Prakt SRL, ultima fiind controlată 100% de Tritech Group SRL.
 
Proplast Medi SRL, în datele Registrului Comerţului
 
Înființată în anul 2010, firma are sediul social în comuna Tuluceşti, strada Calea Galați, județul Galaţi.
 
Capitalul social subscris de 1020000 de lei, integral vărsat, este compus din 1.020 părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 1.000 lei. Ion Jenică este asociat unic. Ion Mihai Corneliu este administrator al firmei care se ocupă de lucrări de construcţii a proiectelor utilitare pentru fluide.
 
Situaţia financiară pe anul 2021 arată astfel: 13 salariați, cifră de afaceri de 26.784.832 lei și un profit de 4.427.252 lei. Compania PROPLAST MEDI SRL a încheiat contracte de achiziții publice in valoare totală de 45.707.547,84 lei.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“. În secțiunea „Documente“, puteți consulta anunțul de atribuire a contractului, de pe e-licitatie.ro.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța
 

PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și:

Undă verde de la Mediu pentru înființarea sistemului de transport public de călători în Eforie


 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii