Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:45 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liceul tehnologic „Nicolae Dumitrescu“ Cumpăna va fi reabilitat cu finanţare prin POR 2014-2020 (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

11 Dec, 2023 10:28 941 Marime text
Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Cumpăna organizează în data de 11 decembrie 2023, evenimentul de lansare a proiectului  „Creşterea eficienţei energetice la Liceul tehnologic Nicolae Dumitrescu – Corp C1 (Școala nouã)”, COD SMIS 137821, proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritarã 3: Sprijinirea tranziţiei cãtre o economie cu emisii scãzute de carbon, Prioritatea de investiţii 3.1: Sprijinirea eficienţei energetice, a gestionãrii inteligente a energiei şi a utilizãrii energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clãdirile publice, şi în sectorul locuinţelor, Operaţiunea B: Clãdiri publice. 

Beneficiarii direcți ai proiectului vor fi următorii:

- cei de 200 copii din ciclul primar și gimnazial ai unității școlare
- personalul angajat al unității școlare

„Și în primăria Cumpăna se pregătește o ședință de consiliu local să vedem ce putem să mai atragem de la bugetul de stat cat se mai poate desfășura activitatea financiară în curs. Îmi cer scuze pentru întârziere. Acesta de azi este un proiect pe care era să îl pierdem din cauza întârzierilor execuției proiectului. Educația e cea care îl formează pe om pentru instruirea omului și știe să își desfășoare o activitate civilizată. Niciodată nu cheltuim prea mult când e vorba de sănătate și educație. Este o prezentare de eficientizare energetică a unei clădiri unde își desfășurare activitatea educația, care găzduiești copii de la clasa pregătitoare până la clasa a 12-a. Clădirea avea nevoie de această intervenție “brutală”, având în vedere ca eficientizarea nu a însemnat doar anvelopare. Se pune alta sapa, alta izolație, alta formă de parchet, schimbarea instalațiilor termice și electrice, acoperiș nou, uși, ferestre“ - a precizat primarul Mariana Gâju.

Garanția lucrărilor este de cinci ani. 

„Corpul de clădire are 8 săli de clasă și un laborator, unde sunt 200 de elevi. Sunt copiii comunei Cumpăna, iar beneficiari sunt și dascălii care ne instruiesc copiii noștri. 100 de cadre didactice sunt în slujba comunității pentru a educa copilașii noștri acasă la Cumpăna. Nu mai folosesc Cumpăna ca pe o rampă de lansare să se transfere în municipiul Constanta. Termenul de finalizare prin act adițional este 31 decembrie 2024, dar care, din punctul meu de vedere vreau ca la 1 iunie 2024 acesta să fie darul pentru elevii comunei. Constructorul spune ca speră ca la finalul lunii martie să fie gata proiectul“ - a mai menționat primarul Mariana Gâju. 


Potrivit Primăriei Cumpăna, bugetul proiectului este de  2.880.438,55 lei, din care  2.411.928,86 lei reprezintă valoarea totală eligibilă pentru finanţare prin POR 2014-2020 (2.050.139,55 lei valoare eligibilã nerambursabilã din FEDR, 313.550,74 lei valoare eligibilã nerambursabilã din bugetul naţional şi 48.238,57 lei valoarea cofinanţãrii eligibile a Beneficiarului). Valoarea neeligibilã a proiectului este în valoare de 468.509,69 lei. 

Obiectivul general al acestui proiect vizeazã creşterea eficienţei energetice a imobilului în care funcţioneazã Liceul Tehnologic Nicolae Dumitrescu – corp C1 (Școala nouã), prin realizarea unor categorii de lucrãri specifice, în mãsurã sã asigure condiţii de cea mai bunã calitate pentru desfãşurarea activitãţilor educaţionale la nivelul localitãţii rurale Cumpãna, judeţul Constanţa.

 

Citește și: 

Primăria CumpănaParcul Copilăriei „Vis de iarnă“ s-a deschis
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii