Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:46 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La iniţiativa lui Dumitru Moinescu Cupa 1 Decembrie la fotbal, dovada că sportul este iubit în Medgidia (galerie foto)

ro

05 Dec, 2011 01:00 1938 Marime text
cap_3.jpgLiderul PDL Medgidia: „În timp ce primarul se vaită că nu are bani pentru învăţământ, spital, asistenţă socială, nici pentru sport nu găseşte bani. El, care se vaită atât, ar trebui să vină să vadă că se poate face şi sport, precum şi un astfel de eveniment"

Tineretul democrat-liberal din Medgidia, susţinut de biroul permanent local al PDL Medgidia, dar şi de liderul PDL Dumitru Moinescu, a organizat în perioada 18 noiembrie - 1 decembrie Cupa 1 Decembrie la minifotbal. Campionatul s-a desfăşurat la Sala Sporturilor „Eftimie Ilisei" din Medgidia.

Cincisprezece echipe s-au înfruntat pe teren, de Ziua Naţională a României jucând finala mică şi finala mare. Acţiunea a făcut parte din planul de activităţi al Organizaţiei PDL Medgidia, menit să atragă tinerii şi nu numai către activităţi sportive.

Potrivit organizatorilor, Cupa 1 Decembrie la fotbal va rămâne o tradiţie în România. Competiţia, care s-a desfăşurat pe durata a trei săptămâni, a adunat la start cincisprezece echipe, fiecare purtând numele unei personalităţi din Medgidia. Pe 1 decembrie s-au desfăşurat finala mică şi finala mare, fiind desemnaţi câştigătorii. Jucătorii au vârste cuprinse între 17 şi 40 de ani, iar cei mai buni dintre ei au primit premii în bani. Cea mai bună echipă a plecat acasă cu trofeul, Cupa 1 Decembrie.

Câştigătorii sunt: Locul 1 - Nase Sotir (fost profesor de franceză), Locul 2 - Memet Sabit (fost mare campion de lupte tătăreşti), Locul 2 - Lucian Grigorescu. Au fost acordate şi două premii speciale: cel mai bun portar - Radu Mirică şi golgetter-ul competiţiei - Ionuţ Lupu

Primarul cu vaietele, PDL-iştii cu sportul

De la ora 14.30, după festivitate, toţi participanţii au fost invitaţi de către preşedintele PDL Medgidia, Dumitru Moinescu, la fasole cu ciolan, pentru a sărbători Ziua Naţională în mod tradiţional. „În timp ce primarul se vaită că nu are bani pentru învăţământ, spital, asistenţă socială, nici pentru sport nu găseşte bani. El, care se vaită atât, ar trebui să vină să vadă că se poate face şi sport, precum şi un astfel de eveniment. De acum înainte, în fiecare sfârşit de an ne vom întâlni aici, pentru că vom face din acest eveniment, Cupa 1 Decembrie, o tradiţie. Aici este soluţia! Fiecare jucător a primit câte un tricou inscripţionat cu PIM - Parcul Industrial Medgidia. Este scopul pentru care eu lupt", a declarat Dumitru Moinescu, preşedintele organizaţiei PDL Medgidia.

În meciul de deschidere de pe 1 decembrie, organizaţia persoanelor vârstei a treia şi pensionarilor PDL a susţinut un meci cu organizaţia de tineret. A câştigat tineretul, la diferenţă de un gol, în urma departajării prin lovituri de la 7 metri. În cadrul echipei vârstnicilor a jucat şi Dumitru Moinescu. „Am sprijinit organizaţia de tineret prin mijloace materiale şi personal, pentru buna desfăşurare. Pe întregul parcurs al evenimentului, organizaţia persoanelor vârstei a treia şi pensionarilor PDL a participat alături de tineri pentru coordonarea activităţii", a spus şi Vasile Ulmeanu, şeful organizaţiei persoanelor vârstei a treia şi pensionarilor PDL. La rândul său, preşedintele TDL Medgidia, Daniela Vasile, a declarat: „Noi, TDL Medgidia, am organizat acest campionat de fotbal cu sprijinul PDL Medgidia, în semn că tinerii înseamnă ceva pentru comunitate, iar PDL Medgidia sprijină iniţiativele tinerilor deoarece au înţeles că noi suntem viitorul şi baza societăţii". În dimineaţa zilei de 1 decembrie, şi femeile PDL au fost implicate într-o acţiune, acestea oferind vin fiert tuturor celor prezenţi în Piaţa Centrală şi în Piaţa Nord din localitate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii