Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:08 17 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Reuşita de acum 158 de ani a fost făcută pentru noi” La Cumpăna, este celebrată Ziua Unirii (galerie foto)

ro

24 Jan, 2017 11:13 2164 Marime text
Cu ocazia sărbătoririi a 158 de ani de la Unirea Principatelor Române, Primăria şi Consiliul Local al comunei Cumpăna, judeţul Constanţa, reprezentat legal prin persoana primarului, ec. Mariana Gâju, a invitat persoanele interesate în localitatea Cumpăna, unde au loc mai multe manifestaţii. 
 
După ce s-a intonat Imnului de Stat al României, are loc o slujbă religioasă susţinută de preoţii parohi din localitate, ulterior urmând să se desfăşoare ceremonialul de depunere de coroane de flori la Monumentul Eroilor.

„Astăzi, aniversând cei 158 de ani de la unirea Principatelor Române, dăm legitimitate poporului român. Unirea Ţării Româneşti cu Moldova, înfăptuită la 24 ianuarie 1859, cunoscută ca Mica Unire, reprezintă un moment crucial pentru poporul român. Reuşita de acum 158 de ani a fost făcută pentru noi. Aducem un pios omagiu celor care au contribuit la înfăptuirea acestui act.

La Cumpăna mai sunt doi viteji veterani care au luptat în al doilea Război Mondial, unul care împlineşte în acest an venerabila vârstă de 100 de ani şi unul care va împlini 96 de ani”, a spus primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju.

Primarul comunei Cumpăna a ţinut să mulţumească tuturor invitaţilor, „generali, colonei, dar şi cetăţeanului de onoare al localităţii Cumpăna, Elena Frâncu, precum şi Marianei Solomon de la Direcţia pentru Sport şi Tineret".
 
Alături de ec. Mariana Gâju se află şi Alexandru Ioan Cuza, elev al Liceului „Nicolae Dumitrescu”.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Citeşte şi Locuitorii din Cumpăna, invitaţi la Hora Unirii

Ti-a placut articolul?

Comentarii