Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:27 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis, vizită la fabrica Ford din Craiova

ro

22 Jul, 2020 09:41 1424 Marime text
  • Klaus Iohannis, preşedintele României, va vizita astăzi 22 iulie, fabrica Ford de la Craiova, la aproape trei luni de când şi premierul Ludovic Orban a fost în vizită la fabrică.
Vă prezentăm în continuare transcrierea declarației Președintelui României, domnul Klaus Iohannis:

Thank you, Mr. Pearson! Thank you for the invitation, for the discussion and for the good results you have!

Dați-mi voie, dragi craioveni, în primul rând să vă spun că sunt foarte bucuros că am revenit astăzi aici, în Craiova.

Am primit invitația de la domnul Pearson să facem o vizită în fabrica Ford și, cu această ocazie, am văzut ce noutăți avem aici. Am văzut o echipă foarte dedicată, am văzut oameni harnici și cred că este un semn foarte bun pentru locația economică Craiova.

Despre echipa Ford cred că pot să spun, fără nicio reținere, că este una foarte performantă și întreaga echipă Ford, începând de la conducere până la angajații care lucrează în diferitele secții, sunt exemple foarte bune pentru întreaga țară cum trebuie să funcționeze o uzină modernă. Felicitări tuturor!

Am auzit că există intenția de a extinde fabrica, ceea ce este lăudabil și sper să fie un mare succes.

Dar dați-mi voie, în acest context, să vorbesc un pic mai mult despre Craiova și despre economia românească în general.

La sosire, în aeroport, am avut și o întâlnire cu reprezentanții autorităților locale și le-am spus câteva lucruri. În primul rând, locația economică Craiova este extrem de importantă pentru mine, dar asta este evaluarea mea. Este însă extrem de importantă pentru România. Craiova este o locație economică de primă mână în Europa și pentru asta e nevoie de investiții și de extindere.

Pentru autoritățile locale am avut un mesaj clar: construiți proiecte pentru bani europeni! Știți că am negociat 80 de miliarde de euro bani europeni pentru România, bani care vor putea fi folosiți în următorii ani cu mare succes.


I-am invitat să pregătească din timp proiecte pentru Craiova, proiecte pentru întregul județ, pentru întreaga regiune. Infrastructură, dezvoltare economică, dezvoltarea sistemului educațional, fiindcă acești investitori au nevoie de mână de lucru calificată, și toate acestea pot fi făcute și vor fi făcute folosind prioritar bani europeni.

De asta m-am bătut acolo pentru bani europeni. Nu pentru mine, pentru România și pentru dezvoltarea României, pentru restartarea României.

Am avut ocazia astăzi, sigur, să văd și noul model. Am făcut un test drive, mi-a plăcut mașina, și cred că este important ca România să fie cunoscută pentru astfel de unități, astfel de uzine de mare succes. Și nu este un secret pentru nimeni – industria automotive, deci producția de mașini – această industrie este vitală pentru România, dar nu numai că este vitală. Aici, în România, industria automotive se poate dezvolta încă foarte, foarte mult. Avem potențial. Acum vom avea și banii pentru a face investițiile care transformă România în așa fel încât să fie mult mai atractivă pentru investitorii și din domeniul automotive, sigur, și din toate celelalte domenii.

Eu țin să felicit pe domnul Pearson și echipa Ford Craiova. Le doresc mult succes. Le doresc mult succes craiovenilor și abia aștept să mă întorc să văd cum se dezvoltă lucrurile aici, în capitala Băniei.

Vă doresc tuturor mult succes și sănătate!, a transmis Iohannis. 

Vizitez prima oară Uzina Ford. Am vizitat secția de montaj, care m-a impresionat atât prin înzestrările extrem de moderne, prin gândirea fiecărei operaţiuni, cât şi prin faptul că este într-o continuă îmbunătățire, într-o permanentă perfecționare, care duce la creșterea calității, la scăderea costurilor și chiar la, să spun, o manevrare mai ușoară din punct de vedere al angajaților în realizarea diferitelor operațiuni pe care trebuie să le realizeze.

Practic, compania Ford a investit din 2008 până astăzi un miliard și jumătate de euro în România, construind o fabrică foarte modernă, o fabrică care are o contribuție majoră la dezvoltarea economică a zonei și a României, care este pe locul doi ca exporturi între companii și care, iată că, prin ultimul produs, chiar are proiecte extrem de ambițioase. Am remarcat obiectivul de a crește spectaculos producția ca număr de unități cu aproximativ 100.000, dacă am reținut, ceea ce înseamnă un obiectiv extrem de ambițios, a precizat Ludovic Orban în vizita sa la Uzina Ford. 

Amintim că, Ambasadorul Statelor Unite la București, Adrian Zuckerman, a precizat la fabrica Ford din Craiova, că România a făcut pași importanți și are potențialul să devină lider regional, deoarece, pentru a valorifica acel potențial, mai are nevoie de muncă și de lideri vizionari ”precum președintele Iohannis și prim-ministrul intermiar Orban”.

Ford este doar una dintre multele poveşti de succes din toată România. Investitorii angajează şi pregătesc muncitori, colaborând cu guvernul pentru a dezvolta o Românie mai sigură din punct de vedere economic, nu doar pentru elita educată, ci pentru toţi muncitorii. România a făcut paşi importanţi şi are potenţialul să devină lider regional. Însă pentru a valorifica acel potenţial, mai este nevoie de muncă, a precizat Ambasadorul Statelor Unite la București, Adrian Zuckerman.

Ambasadorul Statelor Unite la București a semnalat că ”mai este nevoie de muncă pentru a valorifica acest potențial.”
 

Citește și: Ambasadorul Adrian Zuckerman, prezent la fabrica Ford de la Craiova
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii