Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:54 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Județul Tulcea Imagini cu un exemplar de șacal auriu din Romsilva - Parcul Național Munții Măcinului (VIDEO)

ro

09 Aug, 2023 15:10 1051 Marime text
Sursă foto: Facebook/Regia Națională a Pădurilor - Romsilva
  • Imagini cu un exemplar de șacal auriu (Canis aureus), în pădurile din Romsilva - Parcul Național Munții Măcinului, filmare realizată cu ajutorul unei camere de monitorizare a faunei instalată de colegii noștri de la administrația parcului. 
Imagini cu un exemplar de șacal auriu (Canis aureus), în pădurile din Romsilva - Parcul Național Munții Măcinului, filmare realizată cu ajutorul unei camere de monitorizare a faunei instalată de colegii noștri de la administrația parcului, transmit reprezentanții Regiei Naționale a Pădurilor -Romsilva.
 
Există trei specii de șacal, din care una, șacalul auriu, poate fi întâlnit și în Europa, inclusiv în România, unde poate fi întâlnit cel mai des în Dobrogea, unde a început să-și facă apariția în ultimele decenii dinspre zona balcanică.
 
Face parte din familia Canidae, la fel ca și lupul, însă este mai mic decât acesta. Șacalul se hrănește rozătoare mici, păsări și alte prăzi mici, însă dieta sa include și hrană vegetală. Are activitatea preponderent nocturnă și are un urlet caracteristic, unul modulat, cu modificări crescătoare.
 
Romsilva - Parcul Național Munții Măcinului este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor - Romsilva, este situat în sud-estul țării și are o suprafață de 11.151 de hectare, cuprinzând Culmea Pricopanului și Munții Măcinului.
 
În contextul destul de variat al condițiilor de viaţă create de relief, roci, climă și soluri, flora din Munţii Măcin este bogată în specii cu răspândire şi cerinţe ecologice foarte diferite.
 
Flora Munților Măcin cuprinde 1770 de specii de plante din care 72 de specii sunt rare sau vulnerabile și 27 de specii sunt endemice, a încheiat sursa citată.




Citește și:
R.N.P. – Romsilva– Direcția Silvică Constanța solicită acord de mediu pentru proiectul de la Negru Vodă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii