Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:24 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Județul Constanța Întâlnire a șefului Statului Major al Apărării cu omologul său belgian, în Baza Aeriană 57 Mihail Kogălniceanu

ro

14 Apr, 2022 15:25 967 Marime text
Baza Aeriană 57 Mihail Kogălniceanu, foto cu rol ilustrativ: ZIUA de Constanța

Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, s-a întâlnit miercuri, 13 aprilie, în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, cu șeful Statului Major al Apărării din Regatul Belgiei, amiralul Michel Hofman.

Potrivit Ministerului Apărării Naționale (MApN), întrevederea oficialilor militari s-a derulat în marja vizitei efectuate de președintele României, Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă și prim-ministrul Regatului Belgiei, Alexander De Croo, în Baza Aeriană 57 Mihail Kogălniceanu din județul Constanța. 

Dialogul militar s-a axat pe analiza dinamicii situației de securitate în regiunea Mării Negre și a stadiului implementării măsurilor de întărire a posturii aliate de descurajare și apărare pe flancul estic, cei doi discutând despre activitățile de instruire ale militarilor români și belgieni în țara noastră pentru creșterea capacității comune de reacție și a interoperabilității.

În cadrul întâlnirii. Șeful Apărării i-a mulțumit omologului său pentru contribuția cu efective a Regatului Belgiei în România, ca urmare a activării graduale a elementelor Forței de Răspuns a NATO.

Totodată, suplimentarea cu trupe aliate pe întreg flancul estic a fost atât o reacție oportună de apărare colectivă, cât și un mesaj puternic al solidarității și determinării Alianței pentru punerea în practică, la nevoie, a principiului apărării colective.      
 

„Excelenta cooperare în plan militar dintre România și Belgia se materializează pe ambele paliere, NATO și UE. În prezent, prioritatea comună este operaționalizarea grupului de luptă din România, în care Franța este națiune-cadru, iar Belgia și alte state aliate sunt contributoare”, a afirmat generalul Daniel Petrescu.

          
Conform sursei citate, în programul amiralului Michel Hofman au fost incluse și întâlniri cu militarii belgieni dislocați în baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii