Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:28 19 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ITM Constanța a aplicat amenzi de peste 1. 000. 000 de euro, pentru muncă nedeclarată, în anul 2020

ro

07 Jan, 2021 09:40 1125 Marime text

ITM a a desfășurat acțiuni de verificare și control, a societăţilor comerciale.
Inspectoratul Teritorial de Munca Constanța a desfășurat acțiuni de verificare și control, a societăţilor comerciale, care își desfașoară activitatea pe raza judeţului Constanţa.

 Controalele au avut ca obiectiv principal identificarea și combaterea muncii nedeclarate şi luarea măsurilor care se impun pentru determinarea respectării de către angajatori a prevederilor legale din legislaţia muncii.

Pe tot parcursul anului s-au desfășurat Campanii de control  organizate la nivel national, pe domenii de activitate, cît și acțiuni de control organizate la nivel local în colaboare cu reprezentanți ai Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța,

Jandarmeria Constanta ,  Serviciul IMIGRĂRI, Direcția Antifraudă 2 Constanța, D.S.V., OPC, etc.
  Rezultatele activității de control în domeniul relațiilor de muncă:

 Inspectorii de muncă din cadrul Serviciul Control Relaţii de Munca   au verificat în anul 2020 un numar de 3088 agenti economici dintre care 886 au fost sancționați. Au fost aplicate 631  amenzi  în valoare de 6.560.600 lei și 255 de avertismente.

Au fost depistate 271 de persoane care munceau fără forme legale la 152 angajatori, pentru care s-au aplicat amenzi în valoare de 5.170.000 lei.

In urma verificărilor au mai fost depistați  8 angajatori care foloseau copii  minori, fără a respecta regimul de lucru al minorilor,  pentru care a fost sesizat Parchetul de pe Langă Judecătoria Constanța .


In acest an, au fost înregistrate și soluționate  un   numar de 1413 sesizări ale cetățenilor  cu referire la : concedieri abuzive, neplata drepturilor salariale, neplata orelor suplimentare,nerespectarea  timpului de lucru si de  odihna, neacordarea concediilor de odihna, refuzul angajatorului de-a îndeplini măsurile dispuse în urma controlului, refuzul angajatorului de-a elibera documentele solicitate de salariați, nerespectarea programului de lucru și altele.

Sursă foto: ZIUA de Constanța
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii