Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:46 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Iași Cod galben și portocaliu și în județul Iași. Ce ne recomandă pompierii

ro

17 Nov, 2023 15:15 771 Marime text








 
  • Și pentru  județul Iași a fost emisă avertizare de cod galben de cantități însemnate de precipitații, ninsori și intensificări ale vântului în perioada: 18 noiembrie, ora 08.00 – 19 noiembrie, ora 10.00
  • Recomandările pompierilor ieșeni, pentru creșterea gradului de siguranță
 
În jumătatea estică a teritoriului și la munte vor fi precipitații însemnate cantitativ, local de 25...35 l/mp și izolat de peste 50 l/mp. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte și predominant ninsori în cea mai mare parte a Moldovei și în sud-estul Transilvaniei unde se va depune strat de zăpadă, local consistent.

De asemenea, în Dobrogea și în Muntenia vor fi ploi și trecător, în noaptea de sâmbătă spre duminică (18/19 noiembrie), pe arii restrânse lapoviță și ninsoare.
Vântul va prezenta intensificări în sud-vestul, estul și sud-estul teritoriului cu viteze de 55...65 km/h. În Subcarpații Moldovei și de Curbură, precum și la munte, temporar va fi viscol, iar rafalele vor depăși 60...80 km/h.

Pe parcursul zilei de duminică vântul va continua să aibă intensificări în sud-estul țării și la munte.

Recomandările pompierilor pentrru această perioadă
  • Asigură-te pentru o călătorie în siguranță!
  • Nu plecați la drum fără să verificați dacă se anunță ninsori sau viscol pe traseele care urmează să le folosiți!
  • Dacă deplasarea este necesară, înainte de a pleca la drum, dotați-vă mașina cu pături, rezervă de apă/alimente, lopată, săculeț cu nisip, combustibil în rezervor și lanțuri antiderapante.
  • Dacă rămâneți blocați în trafic, retrageți autovehiculul cât mai aproape de marginea carosabilului, porniți avariile, anunțați evenimentul pe numărul de urgențe 112 și oferiți detalii cât mai precise despre locația unde vă aflați.
  • Rămâneți în autoturism până la sosirea forțelor de intervenție și păstrați motorul și sistemul de încălzire pornit, cel puțin 10 minute la fiecare oră, pentru a menține o temperatură mai caldă în interior și nu uitați să curățați periodic țeava de eșapament pentru a nu se opri motorul.
  • Aprindeți lumina din interior pe timp de noapte, pentru a putea fi localizați mai ușor de echipajele de intervenție.
  • Dacă deplasarea nu este necesară, te rugăm rămâi în siguranță până la restabilirea circulației în condiții de siguranță.
 
 Citește și
Planul Roșu de Intervenție activat după un impact violent între un microbuz și autocamion în județul Suceava! (GALERIE FOTO)
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii