Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:36 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Istoria zilei de 04 martie. Muzicianul Christopher Rea, la ceas aniversar (VIDEO)

ro

04 Mar, 2022 09:54 1425 Marime text
Christopher Anton Rea. Sursa foto: Wikipedia Christopher Anton Rea (născut 4 martie, 1951) este un cântăreț și autor de melodii din Middlesbrough, Anglia, cunoscut pentru vocea sa groasă și aspră. Rea a vândut peste 30 de milioane de discuri la nivel mondial.


Rea nu a cântat foarte mult pe scena muzicală din Middlesbrough nici solo, nici în vreo trupă locală. Totuși, sub îndrumarea unui patron de club local, John B. McCoy, a reușit să semneze un contract cu casa de discuri Magnet Records. Whatever Happened to Benny Santini? a fost albumul de debut al lui Rea, lansat în 1978.


Primul single de pe album, Fool (If You Think It's Over) este cel mai mare hit al său din Statele Unite, ocupând locul 12 în Billboard Hot 100. Fool (If You Think It's Over) a fost nominalizată la premiile Grammy pentru categoria Cea mai bună melodie a anului, pierzând în fața melodiei Just the Way You Are a lui Billy Joel.


Spre de deosebire de majoritatea single-urilor lui Rea, Fool... nu a intrat în topurile britanice în timpul primei sale lansări și a ajuns doar pe locul 30 când a fost relansat la sfârșitul anului 1978. Cântăreața britanică Elkie Brooks a avut succes cu melodia Fool... în 1981, când a ajuns cu melodia pe locul 17. De asemenea, a fost prima melodie difuzată de Radio Caroline, după o lungă perioadă în care nu a mai fost difuzată, scrie wikipedia.org. 


Numele albumului este o referire la numele de scena pe care Magnet Records intenționa să i-l dea lui Chris Rea, pentru a avea o rezonanță mai atractivă din punct de vedere comercial.


Albumul Whatever Happened to Benny Santini? a fost produs de Gus Dudgeon. Rea nu a fost mulțumit de mixajul final al albumului. Totuși, mai târziu și-a schimbat părerea, începând cu compilația sa greatest hits New Light Through Old Windows, care conținea o versiune reînregistrată a melodiei Fool.... Dudgeon a produs și următorul album al lui Rea, Deltics.


Ce alte evenimente au marcat ziua de 04 martie 


1152: Frederick I Barbarossa este ales rege al germanilor.

1275: Astronomii chinezi observă o eclipsă totală de soare în China.

1386: Władysław II Jagiełło este încoronat rege al Poloniei.

1675: John Flamsteed ete numit primul astronom regal al Angliei.

1789: La New York, se întâlnește primul Congres al Statelor Unite, punând în vigoare Constituția Statelor Unite.

1790: Franța este împărțită în 83 de départements, împărțindu-se din fostele provincii în încercarea de a disloca loialitățile regionale bazate pe proprietatea asupra pământului de către nobilime.

1801: Thomas Jefferson a depus jurământul ca președinte al SUA, primul de la inaugurarea noii capitale a SUA la Washington.

1821: Revoluția de la 1821: Oastea lui Tudor Vladimirescu, supranumită Adunarea norodului, ocupă Slatina.

1907: Răscoala țărănească din 1907: Peste 2.000 de țărani răsculați pătrund în Botoșani, unde au loc ciocniri sîngeroase cu armata.

1915: Guvernul rus înaintează ambasadorilor Franței și Angliei la Petrograd un memorandum în care își exprimă hotărîrea de anexare la Rusia a Constantinopolului și a strîmtorilor Bosfor și Dardanele. Guvernele francez și englez nu s-au împotrivit.

1923: Se creează Liga Apărării Național-Creștine (LANC), organizație extremistă, condusă de profesorul universitar A.C. Cuza, din care s-a desprins Garda de Fier.

1945: Finlanda declară război Germaniei naziste.

1945: Șase avioane americane greșesc ținta cu 480 km și, în loc să bombardeze orașul german Freiburg, lovesc orașul Zürich. Piloții sunt trimiși în fața unei curți marțiale, în Anglia. Elvețienii, neutri, se plâng demult că avioanele Aliților invadau frecvent spațiul lor aerian, avioane pe care elvețienii le doborau cu avioanele lor de luptă Bf 109, construite de germani. Englezii și americanii, care îi consideră pe elvețieni o șleahtă de simpatizanți germani, sunt tot mai convinși că elvețienii merită un bombardament ca lumea.

1946: Frank Sinatra lansează primul său album The Voice Of Frank Sinatra.

1947: Semnarea Tratatului de la Dunkerque, de alianță între Franța și Marea Britanie

1963: La Paris, șase oameni sunt condamnați la moarte pentru conspirație de asasinat asupra președintelui Charles de Gaulle.

1966: The Beatles: Într-un interviu publicat în „The Evening Standard”, John Lennon comentează, Acum suntem mai populari decât Iisus, afirmație ce a creat controverse în SUA.

1970: Submarinul francez Eurydice explodează sub apă, ducând la pierderea întregului echipaj de 57 de oameni.

1975: Charlie Chaplin este înnobilat de regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

1977: Se produce cel mai grav cutremur din România (vezi Cutremurul din 1977 ); peste 1.500 de victime.

1991: Prințul Sheikh Saad al-Abdulla al-Sabah a devenit primul membru al familiei conducătoare din Kuweit care s-a întors în țară după eliberarea de sub ocupația irakiană.

2018: Fostul spion MI6 Serghei Skripal și fiica sa sunt otrăviți cu Noviciok în Salisbury, Anglia, provocând o revoltă diplomatică care duce la expulzarea în masă a diplomaților din toate țările implicate.

Aniversări

1948: Shakin' Stevens (Michael Barratt), cântăreț britanic
1951: Chris Rea, cântăreț englez

Sărbători

Ziua internaţională a albumelor de amintiri

Cu toate că dispozitivele mobile moderne sunt capabile să memoreze notiţe, înregistrări video şi fotografii şi pot înlocui cu succes albumele de amintiri, farmecul acestora din urmă este incontestabil, bucuria de a răsfoi paginile împreună cu prietenii sau familia şi de a simţi obiectele colectate de-a lungul anilor fiind inegalabilă. De aceea, în fiecare an la data de 4 martie se sărbătoreşte Ziua internaţională a industriei albumelor de amintiri.

Deconectare pentru conectare

În fiecare an, în prima zi de vineri din luna martie, este sărbătorită Ziua deconectării, un prilej de a ne "scoate din priză" şi de a ne bucura de viaţă fără telefon mobil, tabletă, laptop, WiFi sau internet.

Ziua aprecierii angajaţilor

Angajaţii reprezintă o roată esenţială la bunul mers al unei companii, ei fiind aceia care contribuie la succesul acesteia. Tocmai de aceea a fost creată Ziua de apreciere a angajaţilor, prin care se doreşte încurajarea recunoaşterii meritului angajaţilor de pretutindeni.

O zi dedicată vânzătorilor

Meseria de lucrător comercial se numără printre cele mai solicitante, fiind necesare abilităţi de care nu oricine poate fi capabil pentru a satisface cele mai exigente - şi uneori ieşite din comun - cereri din partea clienţilor. De aceea, în Statele Unite a fost înfiinţată Ziua vânzătorului, marcată în fiecare an în prima zi de vineri din luna martie.


Sursa foto: Wikipedia.org 

Sursa video: Youtube/ Mila Gee 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii