Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:34 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ÎPS Teodosie a răsunat în difuzoare, pe bulevardele din Constanța (video)

ro

29 Mar, 2020 15:49 5265 Marime text

Constănțenii l-au putut auzi astăzi pe Înaltpresfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, răsunând din boxe amplasate pe o mașină.

Imaginile au fost surprinse pe bulevardul Mamaia din Constanța.

În contextul pandemiei de coronavirus, din 22 martie, la toate parohiile, Sfânta Liturghie şi celelalte slujbe liturgice se oficiază în lăcaşul de cult de către slujitorii bisericii respective (preoţi, diaconi, cântăreţi, paraclisier), fără participarea publicului (credincioşilor mireni). Slujbele pot fi transmise online şi în media locală sau naţională.

Oficial de la Arhiepiscopia Tomisului

Chemare la rugăciune în județul Constanța:
 
Întrucât zilele trecute autoritățile au sensibilizat cetățenii prin redarea Imnului Național al României pe spațiul public, Arhiepiscopia Tomisului a desfășurat o acțiune similară pentru creștini, printr-o procesiune cu caracter privat prin județul Constanța, în după amiaza zile de astăzi, duminică, 29 martie 2020.

Scopul acțiunii a fost chemarea conștiinței creștine la rugăciune înaintea lui Dumnezeu, așa cum a făcut dintotdeauna Biserica în situații grave de epidemii și pandemii, care au amenințat viața oamenilor, darul cel mai de preț făcut nouă de Dumnezeu.

Astfel, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, însoțit de slujitori bisericești, a purtat prin județ moaștele Sf. Mare Mc. Doctor fără de arginți Pantelimon, ale Sf. Mc. Epictet și Astion, ale Sf. Ier. Nectarie, precum și icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului Axionița, copie de la Sf. Munte Athos, aflată în Catedrala arhiepiscopală, pe traseul: Constanța, Năvodari, Lumina și Hârșova.

Mâine se va continua pe traseul Cernavodă, Medgidia, Techirghiol și Mangalia.

În sudul județului, Arhim. Andrei Tudor, exarh al mânăstirilor și starețul mânăstirii Dervent, a purtat în procesiune Icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni de la Dervent și moaștele Sf. Mc.  Epictet și Astion, pe traseul: Dobromir,  Șipote, Cobadin, Ciocârlia, Adamclisi, Băneasa.

Menționăm că acțiunea a respectat normele legale în vigoare, fiind încadrată la deplasare în interes profesional.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii