Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:14 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interviu online cu primarul localităţii Poarta Albă, Vasile Delicoti „Nu mai pot candida pentru funcţii alese, o pot păstra pe cea de primar"

ro

06 Jul, 2012 01:00 2215 Marime text
sintezainterviu-Delicoti1.jpgŞase primari constănţeni sunt declaraţi incompatibili de către Agenţia Naţională de Integritate. Primarii se apără şi susţin că au fost doar reprezentanţi ai comunităţilor locale în Adunarea Generală a Acţionarilor din cadrul SC RAJA SA Constanţa, neremuneraţi, şi că vor ataca în instanţă decizia ANI.

Vasile Delicoti despre decizia ANI: „Nu am fost surprins de decizia Agenţiei Naţionale de Integritate, mă aşteptam să vină postmandat. Plângerea s-a făcut în toamna lui 2011, exact când eu m-am retras din AGA, iar nouă ni s-au cerut documentele în mai 2012. Din punct de vedere al art 87 lit.f din legea ANI, este clar incompatibilitate, acest lucru fiind o scăpare a juriştilor din RAJA şi CJC, deoarece modelul de hotărâre este dat de către ei, iar noi, primarii, doar ni l-am însuşit. Tot în legea ANI există un paragraf de excepţie prin care nu se consideră incompatibilitate dacă nu se semnează acte cu caracter financiar. Eu, personal, nu am semnat nicio astfel de hârtie. Noi, membri AGA, nu semnăm decât decizii privind strategia de dezvoltare. Dacă se doreşte să se ţină cont de această referire din lege şi nu se merge punctual cu referire la articolul respectiv, putem fi încadraţi pe excepţie. Singura chestiune este că nu mai putem candida pentru funcţii alese, dar le putem deţine dacă deja le avem".

Dacă ar fi să ne luăm după lege, doar femeia de serviciu şi şoferul pot fi în AGA RAJA

Vasile Delicoti despre legea ANI: „Deoarece CJC a făcut această asociere, era normal ca primarul sau un reprezentant al primăriei să fie reprezentant al comunităţii în cadrul acestei asocieri. Am avut reprezentant după decembrie 2011. Din păcate, conform legii ANI, dacă se interpretează strict litera legii, reprezentatul în AGA trebuie să fie din rândul personalului auxiliar al primăriei sau un simplu cetăţean, restul persoanelor fiind lovite de incompatibilitate în calitate de funcţionari publici".

Nicuşor Constantinescu şi el incompatibil la depunerea candidaturii

Vasile Delicoti despre asocierea primării-RAJA-CJC: „Încă din 2006, reprezentantul acţionarului majoritar - Consiliul Judeţean Constanţa - este preşedintele acestuia, respectiv Nicuşor Daniel Constantinescu. În aceste condiţii şi preşedintele CJC s-a aflat în incompatibilitate în momentul în care şi-a depus candidatura pentru funcţia de preşedinte al CJ. Probabil că acum nu va mai da o noua hotărâre.

Interviul integral îl puteţi citi pe www.ziuaconstanta.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii