Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:12 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Instruire în comun a Forțelor pentru Operații Speciale din România, SUA și Polonia

ro

06 Mar, 2020 15:55 1274 Marime text

În perioada 2-5 martie, militari din Forţele pentru Operaţii Speciale din cadrul Detaşamentului de Căutare Salvare prin Luptă al Forţelor Aeriene s-au antrenat în comun cu militari din cadrul Forţelor pentru Operaţii Speciale americane şi poloneze, în Baza Aeriană de Instruire și Formare a Personalului Aeronautic, de la Boboc.

Militarii au exersat tehnici, tactici și proceduri folosite în operaţii de recuperare a personalului (Personnel Recovery), recunoaştere, marcare, organizare şi control al zonelor de aterizare decolare/paraşutare (Controlling Landing Zones) și integrarea și conducerea focului aero-terestru (Integrating Fires).

Militarii români au împărtășit cu partenerii americani și polonezi atât provocările și reușitele, cât și lecțiile învățate pe timpul antrenamentelor de integrare aero-terestră.

Exercițiile multinaționale la care Forțele Aeriene Române participă alături de structuri similare ale Statelor Unite ale Americii sau partenerilor din Alianța Nord-Atlantică întăresc coeziunea și îmbunătățesc gradul de interoperabilitate între membrii acestor forțe.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii