Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:46 09 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aproximativ 800 de activități specifice de control desfășurate de polițiștii de imigrări în primele opt luni ale acestui an

ro

27 Sep, 2023 10:38 467 Marime text
Aproximativ 800 de activități specifice de control au fost desfășurate de polițiștii de imigrări, la nivel național, în primele opt luni ale acestui an, pentru prevenirea și combaterea șederii ilegale și a muncii nedeclarate a străinilor pe teritoriul României. În urma acțiunilor și controalelor efectuate au fost depistați în situații ilegale peste 3.800 de străini, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 810 sancțiuni contravenționale.
 
 
În perioada 1 ianuarie – 31 august a.c., poliţiştii de imigrări au organizat, la nivel naţional, 793 de activități specifice de control pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale şi a muncii nedeclarate a străinilor, cu efective proprii şi în colaborare cu structuri cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, precum şi cu specialişti din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă.
În urma acțiunilor și controalelor efectuate au fost depistaţi 3.765 de străini în situații ilegale.
Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 810 sancţiuni contravenţionale, străinilor şi angajatorilor, pentru nerespectarea prevederilor legale privind regimul juridic al străinilor şi angajarea în muncă a acestora.
De asemenea, în perioada de referință, pentru 3.028 de persoane au fost emise decizii de returnare, cu termen de plecare voluntară de pe teritoriul României, iar 930 au fost îndepărtate sub escortă.

Exemple:
 
TREI DECIZII DE RETURNARE AU FOST EMISE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI
 
La data de 15 septembrie a.c., polițiștii de imigrări din București au depistat în ședere ilegală două persoane de 31, respectiv 36 de ani, ambele din Nepal, care desfășurau activități lucrative la o societate comercială, fără forme legale (fără aviz și contract individual de muncă).
Ca urmare a verificărilor efectuate, polițiștii de imigrări au emis pe numele străinilor decizii de returnare cu termen de plecare voluntară în 15 zile de pe teritoriul țării noastre, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
 
De asemenea, față de cele două persoane, polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale cu avertisment.
Totodată, reprezentantul societății comerciale a fost invitat la sediul structurii de imigrări, în vederea continuării verificărilor și luarea măsurilor care se impun.
Două zile mai târziu (17 septembrie a.c.), polițiștii de imigrări au preluat de la polițiștii din cadrul Secției 22 Poliție un bărbat de 31 de ani, din India.
Din verificări a reieșit că persoana în cauză se afla în ședere ilegală, motiv pentru care i-a fost emisă decizie de returnare cu termen de plecare voluntară în 15 zile și a fost sancționată cu avertisment.

SANCȚIUNE ÎN VALOARE DE 10.000 DE LEI APLICATĂ DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI
 
La data de 20 septembrie a.c., poliţiştii de imigrări din București au finalizat verificările în cazul unei societăți comerciale, de pe raza de competență.
Din verificări a reieșit că reprezentantul societății a primit la muncă pe teritoriul României un bărbat din India, care nu avea aviz de angajare sau detașare și nici contract individual de muncă încheiat în formă scrisă.
Ca urmare a celor constatate, societatea comercială a fost sancționată cu amendă în valoare de 10.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor O.G. nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii