Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:51 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Inimă de câine", primul succes din 2011 „La mulţi ani!" la scenă deschisă maestrului Rebengiuc (galerie foto)

ro

13 Feb, 2011 22:24 2001 Marime text
spectacol_rebengiuc.jpgPiesa „Inimă de câine", regizată de rusul Yuriy Kordonskiy, jucată vineri seara pe scena Casei de Cultură Constanţa, a fost, fără îndoială, una dintre cele mai bune piese care s-au jucat pe scena constănţeană. Pe lângă faptul că piesa a fost interpretată în premieră la Constanţa, spectatorii au fost dublu câştigaţi: timp de două ore şi jumătate au putut să admire reprezentaţia remarcabilă şi profesionistă a actorilor într-o piesă foarte grea, iar la final au avut onoarea să-i cânte „La mulţi ani!" maestrului Rebengiuc, întrucât împlinise 78 de ani în ziua anterioară spectacolului.

Chiar dacă a aniversat o remarcabilă vârstă, Rebengiuc şi-a jucat rolul profesorului Preobrajenski (cel care îl umanizează pe câinele Sarik, interpretat de Marius Manole), cu o energie de invidiat. Rebengiuc este profesorul care, împreună cu asistentul lui, Bormenthal (Mircea Rusu), îl transforma pe Sharik într-o creatură umană, pe care o numeşte Sarikov. „Are inimă de om - cea mai haină dintre cele care au existat vreodată", este una dintre cele mai cutremurătoare replici ale profesorului Preobrajenski după ce îşi dă seama că experimentul său nu a avut finalul aşteptat şi că în loc să moştenească sufletul animalului, noua creaţie

dobândeşte inima scârbavnică de om, obligându-şi creatorul să-şi distrugă opera spre a se salva. Şarik se transformă într-un om vicios, ce nu acceptă educarea. Piesa a reunit pe scenă actori de prestigiu ai teatrului românesc precum Şerban Ionescu, Alexandru Bindea şi Florina Cercel. Pentru rolul jucat, Victor Rebengiuc a primit în 2006 premiul UNITER pentru Cel mai bun actor în rol principal, iar Marius Manole, cel care îl joacă pe Şarik, a fost nominalizat în cadrul aceleiaşi categorii.

La finalul spectacolului, directorul Casei de Cultură Constanţa, Gheorghe Ungureanu, i-a făcut o surpriză actorului şi i-a cântat „La mulţi ani!" împreună cu spectatorii prezenţi. Nu au lipsit nici tortul cu artificii şi cupele de şampanie, pe care actorii le-au împărţit cu spectatorii. Rebengiuc le-a mulţumit celor prezenţi, precizând că odată cu acest spectacol şi cu primirea pe care constănţenii i-au făcut-o, poate considera Constanţa ca o a doua casă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii