Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:33 01 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Îngeri pe ape tulburi” Bărbat salvat de la înec pe brațul Sulina de doi polițiști de frontieră

ro

08 Aug, 2023 10:43 783 Marime text
Sursa foro: Facebook/Garda de Coastă
  • Ieri, 7 august 2023, Garda de Coastă a transmis pe Facebook un mesaj despre doi dintre polițiștii de frontieră care au ajutat la salvarea unui om de la înec în Sulina, județul Tulcea.
 
Ieri, 7 august 2023, Garda de Coastă a transmis pe Facebook un mesaj despre doi dintre polițiștii de frontieră care au ajutat la salvarea unui om de la înec în Sulina, județul Tulcea.
 
Iată ce spune mesajul:
 

„Îngeri pe ape tulburi.
 
Nu, nu sunt cuvinte mari. Sunt cele mai simple cuvinte care îi pot descrie pe colegii noștri, Florin și Ion, polițiști de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina.
 
În seara zilei de 4 august, în jurul orei 23, cei doi își desfășurau activitatea la bordul unei nave a Poliției de Frontieră în zona pontonului din localitatea Sulina.
 
Întrucât serviciul la bordul navei implică de cele mai multe ori verificarea în integralitate a navei și a împrejurimilor, aflați pe punte, colegii au auzit un strigăt disperat de ajutor.
 
Deși era noapte, fiind foarte bine pregătiți, cu ajutorul tehnicii de supraveghere din dotare au putut observa o persoană care cu ultimele puteri, încerca să rămână la suprafață, tras de curenții puternici ai brațului Sulina, în imposibilitatea de a ajunge la mal.
 
Fără să stea pe gânduri, Florin și Ion au sărit pe una din ambarcațiunile rapide din dotare și în câteva secunde au reușit să-i salveze viața acelei persoane.
 


Aflat pe mijlocul canalului navigabil, în mijlocul unor curenți de nedescris, după un efort considerabil, este o minune că a supraviețuit. Dar această minune nu era posibilă fără prezența de spirit a colegilor noștri. Din fericire nu a fost vorba despre un accident de navigație sau alte persoane implicate. Tânărul de 29 de ani a fost adus în siguranță la mal, unde i s-au acordat îngrijirile necesare.
 
Felicitări, Florin! Felicitări, Ion! Ați mai salvat o viață, pe lângă celelalte pe care le-ați salvat în misiunile internaționale la care ați participat!”, precizează sursa citată.
 


Citește și:
Un sirian urmărit general, reținut de polițiștii din Tulcea. Pe numele lui era emis un mandat de executare cu închisoarea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii