Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:47 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Încă un pas bifat pentru construirea Spitalului Policlinic Municipal Constanța

ro

06 Feb, 2023 09:47 1194 Marime text
foto: Primăria Constanța
UAT Municipiul Constanța reprezentată prin Primar Vergil Chițac, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către APM Constanța, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului: NU ESTE NECESARĂ EFECTUAREA EVALUĂRII  IMPACTULUI ASUPRA MEDIULUI, pentru proiectul: „Policlinică Municipală specializarea cardiologie și oncologie Constanța – Spital nou, INCLUSIV ORGANIZARE DE ȘANTIER”, propus a fi amplasat în Județul Constanța, Municipiul Constanța, Bd. Aurel Vlaicu, Dacia Service.

Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul APM Constanța din Municipiul Constanța, str. Unirii, nr.23, Județul Constanța, în zilele de luni până vineri între orele 09,00-13,00, precum şi la următoarea adresă de internet http://apmct.anpm.ro<http://apmct.anpm.ro/>., transmite Primăria Municipiului Constanța prin intermediul unui comunicat oficial.

Publicul interesat poate înainta comentarii/observaţii la proiectul deciziei de încadrare în termen de 10 zile de la data publicării anunţului pe pagina de internet a APM Constanța.



Date despre spital 

 Noul spital va fi amplasat pe Bdul Aurel Vlaicu în zona Dacia Service pe un teren în suprafață de 19.660 mp.

Acesta va avea două specializări: oncologie si cardiologie.  

Dotarea se va face cu aparatură de înaltă performanţă asistată de personal medical de specialitate pregătit și instruit să ofere servicii de calitate la standarde europene.  

De asemenea, municipalitatea își dorește crearea unui spaţiu centrat în jurul nevoilor pacientului și crearea unui mediu terapeutic, capabil să reducă stresul generat de actul medical.  

Realizarea investiţiei presupune construirea unei clădiri cu regimul de înălţime D+P+3E şi o suprafaţă construită de 2.991,00 m2 și o suprafață desfășurată de 12.202,00 m2. 

Valoarea proiectului “Policlinică Municipală, specializarea cardiologie și oncologie, Constanța - Spital nou” este de 103.214.244,06 euro din care finanțare nerambursabilă prin intermediul PNRR 98.053.531,86 euro. Termenul pentru finalizarea construcțiilor și a dotărilor este iunie 2026. 

Activitatea spitalului se va concentra pe două specialități: cardiologie şi oncologie.  

Noul spital va avea cȃte două funcționalități pentru fiecare specialitate medicală, respectiv, ambulatoriu cu paturi de zi (40 paturi) şi spitalizare continuă, inclusiv ATI (64 paturi). Specialitatea Cardiologie va completa serviciile medicale existente, acestea neacoperind la acest moment cerințele şi necesarul populației. Pentru Oncologie nu există la acest moment servicii medicale, acestea fiind satisfăcute în alte localități, în special în Bucureşti. Noul spital va beneficia de cele mai noi şi înalte tehnologii în ambele faze de realizare, cea constructivă şi cea echipamentelor şi aparaturii, precum şi un nivel de digitalizare şi sustenabilitate inexistent în regiune.



PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii